Sensationele zege heren Olhaco op Dynamo 2

Apeldoorn – De heren van Olhaco hebben voor een daverende verrassing gezorgd door de uitwedstrijd bij Dynamo 2 met 1-3 te winnen. Daar hadden weinig mensen op gerekend, maar net als tegen Keistad boekte Olhaco een sensationele overwinning via 22-25, 18-25, 25-21 en 23-25. Het betekende de tweede zege van Olhaco dit seizoen, maar de laatste plaats kon niet verlaten worden.

Door Reinier de Boer 

Olhaco startte de wedstrijd gehavend wegens het ontbreken van Jorik Knol, Christiaan Boer en Thijs van Noorden. Daardoor moest trainer Xander Arling, niet voor het eerst dit seizoen,  improviseren. Hij koos ervoor zonder libero te spelen en Bart Mulder en Rens Meijer waren de passer/lopers, Alwin Mijnheer en Max Veldhuizen de middenmannen, spelverdeler Bert Bril en diagonaal Sander Kemperman. Xander Arling zag zijn ploeg een sterke wedstrijd spelen. ,,Wij hebben goed gespeeld en Dynamo 2 was ook niet slecht, maar deze keer viel het onze kant op. Zij kregen ons niet onder druk. Rens en Bart verzorgden de pass en dat deden ze uitstekend. Bert Bril was creatief en Sander Kemperman zat goed in de wedstrijd.” In de eerste en tweede set stond Olhaco de gehele set voor. In de derde set was Dynamo 2 net iets beter, maar na een spannende vierde set pakte Olhaco verrassend de uiterst belangrijke drie  punten. Omdat DIO/B en Hengelo ook punten pakten, bleef Olhaco op de laatste plaats staan. Het was lang geleden dat Olhaco in Apeldoorn van Dynamo 2 won. De laatste keer was in 2011 toen Sander Kemperman en trainer Paul de Vries al van de partij waren.

Dynamo 2-Olhaco 1-3 (22-25, 18-25, 25-21, 23-25)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven