Dames Olhaco lijden teleurstellende nederlaag tegen hekkensluiter

‘We doen onszelf veel te kort’

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben een teleurstellende 1-3 nederlaag geleden tegen hekkensluiter Sudosa-Desto 4 dat voor deze Drentse derby nog maar één keer had gewonnen. Na de gewonnen eerste set leek Olhaco op een zege af te gaan, maar de tweede en derde set werden nipt verloren. In de vierde set was Olhaco niet meer bij machte het tij te keren. De teleurstelling bij de thuisclub was groot na deze onverwachte nederlaag.

Door Reinier de Boer

Ook bij Olhaco-trainer Wilbert Drogt heerste de teleurstelling. ,,Ja, kort door de bocht startten we wat moeizaam, maar weten uiteindelijk toch een goede setwinst neer te zetten,” zegt hij. Olhaco begon met Chloë Huizenga, Leonie Roeda, Anouk Otten, Stephanie Stienstra, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. Na 19-14 kwam Sudosa-Desto 4 terug tot 20-19, maar door scores van Anouk Otten en Mirte van der Werf pakte Olhaco de eerste set via 25-20. ,,Dit trekken we in eerste instantie door in de tweede set waar we lang  drie/vier punten voorsprong hadden, tot aan de twintig. Dat werd nog spannend waarbij wij een keer of twee setpoint hadden. Die weten we niet te verzilveren.” Bij 23-20 leek er niets aan de hand voor Olhaco, maar door slordigheden kwam Sudosa-Desto 4 terug. Bij 25-24 en 26-25 had Olhaco setpunten, maar liet de set alsnog door de vingers glippen: 26-28.

,,Vanaf deze set werd eigenlijk alles moeizamer. We doen nog wel mee in de derde set, maar afnemende servicedruk en wegzakkende passlijn brengen ons dusdanig in de problemen, waardoor we aanvallend niet meer gevaarlijk kunnen worden.” Ook de derde set werd spannend, nadat de strijd gelijk op ging tot het einde. Deze set kreeg Olhaco bij 24-23 een setpunt, maar opnieuw maakte de thuisclub het niet af en de gasten wel: 24-26. Olhaco begon in de vierde set goed met een 9-8 voorsprong, maar daarna maakte de ploeg teveel stopfouten, waardoor de aanval onvoldoende was. Ook de vijftien foute services in de hele wedstrijd hielpen niet mee. Uiteindelijk leverde de vierde set een ruime 17-25 nederlaag op, waardoor de thuisclub met een kater achterbleef. ,,Al met al hebben we ons zelf veel tekort gedaan en zeer zeker onnodig. De teleurstelling overheerst.”

Olhaco-Sudosa-Desto 4 1-3 (25-20, 26-28, 24-26, 17-25)