Heren Olhaco kunnen Orion 2 niet verrassen

De heren van Olhaco hebben een 1-3 nederlaag geleden tegen Orion 2, dat door de zege naar de tweede plaats steeg. Olhaco kwam steviger op de laatste plaats, omdat de concurrenten wel punten pakten. De setstanden waren 21-25, 14-25, 25-19 en 15-25. Olhaco maakte teveel fouten om het Orion lastig te maken en de twintig foute services hielpen hierbij ook niet mee.

Door Reinier de Boee

Olhaco startte met Joris Weulink, Rens Meijer, Sander Kemperman, Max Veldhuizen, Thijs van Noorden, Alwin Mijnheer en libero Bart Mulder. Olhaco begon goed aan de wedstrijd en kwam in de eerste set met 13-9 voor. Orion 2 kwam terug tot 14-14, maar Olhaco pakte bij 20-18 weer een voorsprong. Daarna werd de enorme servicedruk van Orion de thuisclub te machtig en liet Olhaco de eerste set alsnog uit de handen glippen: 21-25. Orion 2 putte moed uit de setwinst en was in de tweede set te goed voor de Hoogeveners. De gasten beschikten over twee sterke aanvallers, waarvan één een Israëlisch international was. Olhaco kreeg daar geen vat op en verloor de tweede set kansloos met 14-25.

In de derde set herstelde Olhaco zich goed. Olhaco-trainer Xander Arling gooide de opstelling om en bracht spelverdeler Bert Bril, Christiaan Boer en Tim Veldhuizen voor Thijs van Noorden, Joris Weulink en Max Veldhuizen in de ploeg. Ondanks zeven servicefouten pakte Olhaco de voorsprong, die bij 21-19 even in gevaar leek, maar door twee aces van Bert Bril bleef Olhaco in de wedstrijd: 25-19. Good old Sander Kemperman blijft op zijn 43ste nog steeds zeer belangrijk voor zijn ploeg en scoorde zeventien punten in de hele wedstrijd. In de vierde set kon Olhaco tot 8-8 nog goed bijblijven, maar daarna liep Orion 2 weg naar een ruime 15-25 zege.

Opnieuw bleef Olhaco met lege handen achter en blijft de ploeg hekkensluiter. ,,We hebben het maximale eruit gehaald,” zegt Xander Arling. ,,Orion 2 is gewoon beter dan wij. Ik gaf als opdracht mee met veel risico te serveren en dan loop je de kans fout te serveren, maar twintig keer is wel teveel. We gaan verder met goed trainen en ik hoop dat we in de tweede competitiehelft punten gaan pakken.”

Olhaco-Orion 2 1-3 (21-25, 14-25, 25-19, 15-25) 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven