Dames Olhaco pakken belangrijke winst

De dames van Olhaco hebben een broodnodige 1-3 zege behaald op Veracles 3. Na enkele nederlagen op rij kwamen de vier punten als geroepen. Na de eerste drie sets met ruim verschil gewonnen te hebben, gaf Olhaco in de vierde set een 9-14 voorsprong alsnog uit handen. Toch was Olhaco-trainer Wilbert Drogt erg blij met de vier punten.

Door Reinier de Boer

Olhaco startte met Anouk Otten, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman, Leonie Roeda, Jolijn de Haan, Chloë Huizenga en libero Fleur van der Werf. ,,De opdracht was om bij aanvang gelijk veel op tempo te spelen over het midden en dat deden we vrij aardig,” zegt Drogt. ,,Dit was in de tweede set wat minder en dit pakten we beter op in de derde set. Al met al waren we de bovenliggende partij en hebben we verdiend gewonnen. In de vierde set bij een 9-14 voorsprong nam de foutenlast door eigen toedoen teveel toe, waardoor we deze set onnodig hebben verloren. Alles bij elkaar ben ik blij met de vier punten.” De setstanden waren 21-25, 22-25, 18-25 en 25-22.

Door de zege steeg Olhaco naar de zevende plaats in de 2e divisie A en staat de ploeg drie punten achter nummer vijf en elf punten boven een degradatieplaats. Zaterdag speelt Olhaco een belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Sudosa-Desto 4.

Veracles 3-Olhaco 1-3 (21-25, 22-25, 18-25, 25-22)     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven