Heren Olhaco hekkensluiter na nederlaag bij DIO/B

De heren van Olhaco hebben door de 3-1 nederlaag bij hekkensluiter DIO/B de laatste plaats weer ingenomen. Volgens Olhaco-trainer Xander Arling had er meer ingezeten, maar zijn ploeg kwam na 1-1 net iets tekort, waardoor de Hoogeveners met lege handen achter bleven. Het lukte Olhaco dus niet de eerste zege sinds tijden in Bedum te behalen.

Door Reinier de Boer

Olhaco startte de degradatiekraker tegen DIO/B met Bert Bril, Sander Kemperman, Max Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Rens Meijer, Thijs van Noorden en libero Bart Mulder. ,,DIO/B speelde goed, maar wij speelden ook niet slecht,” zegt Arling. ,,Na de verloren eerste set via 25-19 kwamen we in de tweede set goed terug. We wonnen deze set met 26-28 en ik had het idee dat de wedstrijd vanaf dat moment kantelde.” Dat gebeurde echter niet, want de derde set ging via 25-20 naar de thuisclub.

In de derde set was Xander Arling verbaasd over enkele beslissingen van de scheidsrechter en liet dat merken. Dat leverde hem een rode kaart op en dat betekende dat Olhaco een punt kwijt raakte. ,,Max kreeg een gele kaart en ik kreeg voor het eerst in mijn leven een rode kaart. Misschien dat we door discussies met de scheidsrechter de derde set verloren. In de vierde set konden we het niet meer omdraaien en verloren de laatste set met 25-16. Ik vond DIO/B goed spelen. Zij zijn niet slechter dan vorig seizoen, maar het niveau van de ploegen in de Topdivisie A is hoger geworden. Wij worden langzaam steeds beter en ik hoop dat we in de tweede competitiehelft punten gaan pakken. Dat het een lastig seizoen voor ons is tot nu toe, dat is duidelijk.”

DIO/B-Olhaco 3-1 (25-19, 26-28, 25-20, 25-16)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven