Zaanstad beëindigt bekeravontuur heren Olhaco

Het bekeravontuur voor de heren van Olhaco is ten einde. De ploeg van trainer Xander Arling verloor met 0-3 van Zaanstad, dat derde staat in de Topdivisie B. In de eerste set was Olhaco dichtbij setwinst, maar de gasten boekten een verdiende zege en bekeren verder tegen Eredivisionist VoCASA.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Xander Arling besefte voor de bekerwedstrijd tegen Zaanstad maar al te goed dat zijn ploeg maximaal zouden moeten presteren om van het geroutineerde Zaanstad te kunnen winnen. ,,Helaas presteerden niet alle spelers maximaal,” zegt hij spijtig. ,,We hebben niet slecht gespeeld, maar het was tegen deze sterke ploeg net niet genoeg voor de winst.” Olhaco startte het bekerduel met Bert Bril, Sander Kemperman, Tim Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Thijs van Noorden, Rens Meijer en libero Bart Mulder. Olhaco begon goed aan de wedstrijd en bleef heel lang gelijke tred houden met de gasten. ,,We speelden in de eerste set goed, maar bij 26-26 viel een knullige bal net niet goed voor ons. Daarna verloren we de set met 27-29, dat was erg jammer. Als we de eerste set hadden kunnen winnen, had er misschien een zege in gezeten, want in de tweede en derde set waren we aan elkaar gewaagd.”

Ook in de tweede set was het verschil niet groot. Zaanstad zette Olhaco via een hoge servicedruk onder druk. ,,We zijn zeker niet weggeslagen, maar om te winnen moeten we meer brengen. Ik heb Christiaan Boer regelmatig ingezet voor Thijs van Noorden.” De tweede set ging via 21-25 naar de gasten, die een reis van twee uur erop hadden zitten. In de derde set bracht Arling Max Veldhuizen voor zijn broer Tim en spelverdeler Joris Weulink voor Bert Bril. ,,De derde set begonnen we erg sterk,” zegt Arling. ,,We kwamen met 8-1 voor. Die voorsprong hebben we helaas laten glippen, vooral door hun servicedruk.” De derde set ging via 20-25 naar Zaanstad, dat verder bekert. Voor Olhaco eindigt het bekeravontuur in de derde ronde. ,,Ik ben best tevreden over het vertoonde spel van ons, maar je moet tegen zo’n ploeg 100% zijn en dat waren we net niet. Zaanstad heeft verdiend gewonnen, want uiteindelijk waren zij de beste ploeg en dus de terechte winnaars.”

Olhaco-Zaanstad 0-3 (27-29, 21-25, 20-25) 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven