Teleurstellende nederlaag dames Olhaco

De dames van Olhaco leden een teleurstellende 4-0 nederlaag bij Bolsward. De setstanden 25-17, 25-18, 25-21 en 25-21 geven wel aan dat de thuisclub de betere ploeg was. Olhaco-trainer Wilbert Drogt was teleurgesteld over het vertoonde spel van zijn ploeg, maar was ook kritisch op zichzelf.   

Door Reinier de Boer

De dames van Olhaco konden geen moment lekker in de wedstrijd komen. ,,Dit was een hele slechte wedstrijd van ons,” zegt Wilbert Drogt. ,,Er is geen moment geweest dat we lekker in de wedstrijd zaten. We begonnen de eerste set slordig met direct een achterstand, terwijl Bolsward op dat moment ook nog niet hun beste spel vertoonde. Daar hebben wij zelf de tegenstander goed bij geholpen, we maakten veel eigen fouten, weinig servicedruk, waardoor Bolsward lekker vrijuit kon spelen. Ons spel werd voorspelbaar, makkelijk te verdedigen waardoor we vrijwel op alle aanvalsposities zijn weggespeeld. Klein lichtpuntje bij ons was Kyra Schonewille die de laatste set een prima invalbeurt maakte.

Verliezen doe je samen net als winnen. Ik ben dus op de eerste plaats kritisch op mijzelf als trainer/coach. Kennelijk heb ik het team niet goed klaar gestoomd voor de wedstrijd. Op de tweede plaats is het aan het team voor stevige zelfreflectie met betrekking tot wat er nodig is om een acceptabel niveau te halen. Tegen teams als Bolsward verlies je gewoon als je niet bereid bent om maximaal te presteren of het beste uit jezelf te halen. Tot slot de complimenten aan Bolsward dat een prima wedstrijd speelde.” Zondag herstelde Olhaco zich knap van de nederlaag door met 3-1 te winnen van het Nederlands politieteam.

Bolsward-Olhaco 4-0 (25-17, 25-18, 25-21, 25-21)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven