Wisselvallig Olhaco laat de winst aan Zwolle 3

‘We kunnen beter dan we hebben laten zien’

De dames van Olhaco zijn er niet in geslaagd na drie nederlagen op rij weer een zege te pakken. Tegen middenmoter Zwolle 3 leed de ploeg van trainer Wilbert Drogt een 2-3 nederlaag via 25-18, 15-25, 25-20, 14-25 en 11-15. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar bij Drogt was de teleurstelling groot, omdat volgens hem een zege van zijn ploeg tot de mogelijkheden had behoord.

Door Reinier de Boer

Wilbert Drogt sprak van een slechte wedstrijd. ,,We waren te wisselvallig en onze foutenlast was te hoog. Onze pass kwam niet gemakkelijk bij de spelverdeelster en we leverden de bal te gemakkelijk bij de tegenstander in. We konden te weinig druk uitoefenen. Ik ben teleurgesteld, want ik vond dat een 3-2 zege had gemoeten en een 3-1 zege had gekund. We kunnen echt beter dan we nu hebben laten zien.” Olhaco begon met Chloë Huizenga, Stephanie Stienstra, Cyanne Werkman, Anouk Otten, Mirte van der Werf, Rosalie Kohl en libero Fleur van der Werf. In de eerste set speelde Olhaco beter dan Zwolle 3. Vooral Anouk Otten scoorde aanvallend regelmatig en via de service kon Olhaco voldoende druk uitoefenen. Dat een goede set geen garantie is voor de volgende set bleek maar weer eens in de tweede set. Olhaco startte dramatisch (0-5), maar kwam sterk terug tot 9-9. Daarna begon Olhaco fouten te maken, waardoor Zwolle 3 kon uitlopen naar 15-25.

Aanvallend was Olhaco te krachteloos en de ploeg was in andere facetten niet constant genoeg. Met Jolein de Haan voor Stephanie Stienstra pakte Olhaco de draad van de eerste set weer op. Zonder tot een hoog niveau te komen was Olhaco de betere ploeg en won de derde set met 25-20. De wisselvalligheid, die Wilbert Drogt benoemde, werd duidelijk in de vierde set. Na een 2-1 voorsprong leek Olhaco op weg naar een 3-1 zege, maar het liep anders. In de vierde set lukte er bij de thuisclub ineens weinig meer. De thuisploeg maakte op alle fronten teveel fouten, waardoor Zwolle 3 aan een ruime 14-25 zege werd geholpen. In de vijfde set begon Olhaco goed met een 4-1 voorsprong, maar liet Zwolle 3 langszij komen: 8-12. Door een goede serviceserie van Chloë Huizenga kwam Olhaco bij 11-12 nog dichtbij, maar daarna liep Zwolle 3 uit naar 11-15. ,,Het is gewoon erg jammer, want er had meer ingezeten,” besluit Wilbert Drogt.

Olhaco-Zwolle 3 2-3 (25-18, 15-25, 25-20, 14-25, 11-15)