Heren Olhaco zijn dichtbij stunt tegen koploper Sneek

De heren van Olhaco waren erg dichtbij een stunt tegen koploper Sneek. Na een 0-2 achterstand kwam de ploeg van trainer Xander Arling uitstekend terug tot 2-2. In de vijfde set ging de strijd lang gelijk op, maar slaagde Olhaco er net niet in voor een daverende verrassing te zorgen. Arling was tevreden over het vertoonde spel en het ene punt.

Door Reinier de Boer

Debutant Sneek kent een uitstekende periode en gaat aan kop, waarbij het slechts een wedstrijd verloor. De nieuwkomer was de torenhoge favoriet en dat liet het in de eerste twee sets ook overduidelijk zien. Olhaco startte de wedstrijd met Bert Bril, Christiaan Boer, Rens Meijer, Tim Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Sander Kemperman en libero Bart Mulder. Jorik Knol was afwezig wegens een enkelblessure. Sneek maakte het Olhaco voornamelijk door een hoge servicedruk erg moeilijk, maar toch kon de thuisclub lang bijblijven. Ook Olhaco kon Sneek onder druk houden door middel van een sterke service. Aanvallend was Sneek net iets slagvaardiger. In de eerste set was het verschil niet groot: 21-25.

Ook in de tweede set was Sneek net de betere ploeg en won die set met een iets groter verschil: 19-25. Dit was volgens verwachting gezien het grote verschil op de ranglijst. Olhaco gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich in de derde set voorbeeldig terug. Met Thijs van Noorden voor Christiaan Boer en Max Veldhuizen voor Tim Veldhuizen begon Olhaco beter te spelen. ,,Wij verdedigden erg goed en ook via ons blok konden we veel punten pakken,” zegt Xander Arling. ,,Zij konden steeds moeilijker onder onze servicedruk vandaan komen.” In de bloedstollende derde set pakte Olhaco nipt de winst via 29-27.

In de vierde set bleef Olhaco goed serveren en haalde verdedigend veel van de vloer. Sneek wist zich daar geen raad mee en moest zelfs een 25-18 nederlaag in de vierde set incasseren en daar hadden de gasten niet op gerekend. Olhaco wilde voor een stunt gaan in de vijfde set. De strijd ging lang gelijk op en Olhaco pakte zelfs even een voorsprong. ,,Sneek kreeg ineens een bak energie, waardoor zij de vijfde set met 12-15 wonnen.” Daardoor pakte Olhaco wel het vijfde punt, maar was er toch enige teleurstelling dat de vijfde set niet werd gewonnen. Xander Arling was ondanks de nederlaag tevreden met de wedstrijd. ,,Ik ben trots op het team dat het een goede tegenstander als Sneek zo moeilijk heeft kunnen maken. We hebben de goede trend van de afgelopen weken goed doorgezet. Het was een leuke wedstrijd en ik heb genoten.”

Olhaco-Sneek 2-3 (21-25, 19-25, 29-27, 25-18, 12-15)        

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven