Dames Olhaco grommen wel, maar bijten niet

Koploper Oranje Nassau is een maatje te groot voor de Hoogeveense dames

De dames van Olhaco hebben zich kranig geweerd tegen de toekomstige kampioen Oranje Nassau. De ploeg van trainer Wilbert Drogt maakte het de koploper bij tijd en wijlen aardig lastig, maar uiteindelijk kwamen de gasten na 105 minuten als duidelijke overwinnaar uit de bus via 0-4 (18-25, 20-25, 16-25 en 15-25). Olhaco gromde wel, maar kon niet bijten.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Wilbert Drogt gaf na afloop aan dat het geroutineerde Oranje Nassau zoals vooraf verwacht werd, een maatje te groot was voor zijn jonge ploeg. Toch was hij tevreden over het vertoonde spel van zijn team. ,,Ja, we hebben in fases goed partij gegeven, maar ON was uiteindelijk te goed voor ons. We hebben er hard voor geknokt, maar tegen een dergelijke sterke tegenstander kun je je geen hoge foutenlast permitteren. In de eerste set hebben we ons best gedaan, maar kwamen we te kort. ON beschikte gewoon over meer slagkracht en een sterk blok. In de tweede set hebben wij het ON moeilijk kunnen maken en dan zie je dat zij ook voorspelbaarder gaan spelen. Het was jammer dat we de tweede set niet konden winnen. We misten Anouk Otten wegens een blessure en als zij erbij was geweest hadden we misschien de tweede set gewonnen.

In de derde set hadden we het lastig en in de vierde set was het wel op. Ik heb iedereen speeltijd kunnen geven. Een puntje had ik ons wel gegund, maar ik ben niet ontevreden over de wedstrijd.” Olhaco begon de wedstrijd tegen titelkandidaat nummer 1 ON met Chloë Huizenga, Jolein de Haan, Stephanie Stienstra, Mirte van der Werf, Rosalie Kohl, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. ON begon direct met een serie van vijf opslagen: 0-5. Daarna knokte Olhaco zich sterk terug tot 8-9, maar de gasten liepen daarna weg naar 18-25. ON beschikte over meer lengte en de aanvalsters sloegen regelmatig over het Olhaco-blok heen en kende een hoge servicedruk. In de tweede set speelde Olhaco met een voorbeeldige inzet en hield tot 16-16 gelijke tred met de koploper. Een sterke serviceserie van Jolein de Haan bracht ON even in de problemen. Daarna gaf Olhaco de set onnodig uit handen door eigen fouten en verloor met 20-25.

Ook in de derde set startte Olhaco goed met een 4-1 voorsprong, maar niet snel daarna stond het al weer 4-9. Daarna was ON op alle fronten beter en snelde naar een 16-25 winst. In de vierde set was Olhaco leeg gespeeld en maakte te veel fouten, waaronder vijf foute services. Bij 6-15 bracht Drogt de jeugdige spelverdeelster Kyra Schonewille in voor Chloë Huizenga en zij viel verdienstelijk in. De laatste set ging via 15-25 naar ON, maar achteraf heerste toch tevredenheid over het feit dat Olhaco goed tegenstand had geboden en het ON bij vlagen erg lastig had gemaakt.

Olhaco-Oranje Nassau 0-4 (18-25, 20-25, 16-25, 15-25)