Madjoe is een maatje te groot voor heren Olhaco

‘Zij zijn een stapje verder dan wij’

De heren van Olhaco hebben geen goed gevolg kunnen geven aan de sensationele 0-3 zege bij Keistad. In de thuiswedstrijd tegen Madjoe leed Olhaco een vrij kansloze 0-3 nederlaag. De gasten waren op alle fronten beter dan de Hoogeveners, die alleen in de tweede set een kans op setwinst kregen. Olhaco wilde graag voor het eerst van Madjoe winnen, maar de bezoekers waren een maatje te groot voor de thuisclub.

Door Reinier de Boer

Olhaco startte met goede moed het duel met Bert Bril, Thijs van Noorden, Rens Meijer, Max Veldhuizen, Jorik Knol, Alwin Mijnheer en libero Bart Mulder. Direct vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat Madjoe niet mee wilde werken aan een primeur voor Olhaco. De ploeg van trainer Allard Jongsma hield er een hoge servicedruk op na waar Olhaco de nodige moeite mee kende. Blokkerend bleek Madjoe zeer sterk en voor Olhaco bleek het moeilijk de bal op de grond te krijgen bij de gasten, want verdedigend pakte Madjoe veel van de vloer. Olhaco kreeg geen vat op de bezoekers en keek de hele set tegen een achterstand aan. Binnen twintig minuten kon Madjoe de eerste set via 18-25 al in de zak steken.

In de tweede set was Olhaco gelijkwaardig aan de gasten. Olhaco-trainer Xander Arling koos voor Sander Kemperman in plaats van Jorik Knol. Bij 7-6 had Olhaco pech dat middenman Max Veldhuizen geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door zijn broer Tim. Bij 13-18 leek Madjoe weer een beslissend gat geslagen te hebben, maar Olhaco knokte zich sterk terug tot 19-21. De thuisclub serveerde in deze set vijf keer foutief en dat hielp niet mee. In de slotfase serveerde Olhaco twee keer fout, waarna Madjoe de tweede set via 23-25 won. Olhaco besefte dat er in deze set meer in gezeten had. In de derde set ging het 8-8 gelijk op, maar daarna liep Madjoe door een hoge servicedruk en een goed blok weg naar 16-25. In het laatste deel van de derde set gaf Olhaco zich schijnbaar gewonnen en lukte er weinig meer.

Na de winst op Keistad hoopten veel supporters opnieuw op een verrassing, maar dat zat er deze keer niet in. Na een uur en een kwartier bleef Olhaco met lege handen achter en wacht nog steeds op de eerste thuiszege. ,,Bij vlagen hebben we goed gespeeld,” zegt Thijs van Noorden. ,,Madjoe was soms indrukwekkend en soms degelijk. Wij blokkeerden te weinig, terwijl zij met hun service veel druk hadden. We hebben er wel voor gestreden, maar Madjoe was een maatje te groot.” Xander Arling vond dat Madjoe verdiend had gewonnen. ,,Zij zijn een stapje verder dan wij. Hun rendement van de service was groter dan bij ons. Wij konden moeilijk onder de druk van hun service vandaan komen in de passing. Wij hebben niet slecht gespeeld, maar Madjoe was vandaag wel erg goed.”

Olhaco-Madjoe 0-3 (18-25, 23-25, 16-25)