Dames Olhaco komen net te kort bij Flash

De dames van Olhaco hebben Flash/Nieuwleusen niet kunnen verrassen en leden een 3-1 nederlaag. De eerste set ging nog naar de Hoogeveense dames via 23-25, maar daarna was Flash de net iets betere ploeg en won via 25-22, 25-22 en 25-21 met 3-1. Door de nederlaag zakte Olhaco naar de vijfde plaats en passeerde Flash Olhaco op de ranglijst.

Door Reinier de Boer

Olhaco begon de partij in Nieuwleusen met Chloë Huizenga, Mirte van der Werf, Rosalie Kohl, Jolein de Haan, Anouk Otten, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. Olhaco speelde een goede eerste set, maar werd wel geholpen door acht foute services van Flash. Na 18-19 liep Olhaco weg naar 19-22, maar liet Flash toch terugkomen: 22-22. Bij 23-24 besliste Anouk Otten de set in het voordeel van de gasten. Ook in de tweede set was het verschil tussen beide ploegen niet groot. Tot 19-19 ging de strijd gelijk op, maar daarna liep Flash door een sterk blok uit naar 25-22.

In de derde en vierde set was het verschil tussen beiden ook niet groot, maar was Flash in de slotfases net iets koelbloediger. Olhaco-trainer Wilbert Drogt zag dat zijn ploeg uiteindelijk net iets te kort kwam. ,,Wij begonnen vrij redelijk aan de wedstrijd, er zat direct wel druk op met fysiek sterke aanvallers van Flash. We hadden iets meer servicedruk in de eerste set mede door wat meer servicefouten van Flash. Dit resulteerde in winst. De tweede set was wat moeizamer, rond een stand van 14-17 maakten we teveel fouten op eigen service en waren we te voorzichtig op onze buitenposities. Mede door toenemende servicedruk van Flash en sterk en sneller aanvalsspel waren we niet in staat om vanuit rally’s de tegenstander in de problemen te krijgen. Praktisch geen moment onze middenmensen in het spel betrokken kunnen krijgen. Kortom: we kwamen uiteindelijk voor de rest van de sets te kort. Vermoedelijk had het spelbeeld iets anders kunnen verlopen wanneer we de tweede set naar ons toe hadden getrokken.”