Heren Olhaco kunnen Sudosa-Desto niet verrassen

De heren van Olhaco hebben in de Drentse derby tegen Sudosa-Desto niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Hoogeveners verloren van de ploeg van ex-Olhaco-speler Jheffry Albertoe met 3-0 via 25-23, 25-12 en 25-21. De ziekenboeg van Olhaco begint aardig vol te raken, want naast de blessures van Joris Weulink en Max Veldhuizen viel Jorik Knol uit toen hij ongelukkig op de voet van een tegenstander stapte.

Door Reinier de Boer

Joris Weulink is al enige weken geblesseerd en vorige week zaterdag viel Max Veldhuizen uit met een enkelblessure. Doordat Jorik Knol in de tweede set geblesseerd het veld moest verlaten, moest Max Veldhuizen invallen, terwijl hij niet voluit kon springen. Ondanks het blessureleed was Olhaco-trainer Xander Arling niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. ,,Ik baal zeker niet van de wedstrijd, maar wel van de blessures, waardoor we moeten improviseren. Drie blessures is niet handig. In de eerste set hebben we goed gespeeld en maakten we het erg spannend tot 23-23. Op het laatste moment maakten zij twee punten. We roken echt kansen, maar we hebben die net niet benut.”

Arling begon de derby met Sudosa-Desto met Bert Bril, Jorik Knol, Sander Kemperman, Rens Meijer, Alwin Mijnheer, Tim Veldhuizen en libero Bart Mulder. In de tweede set begon Olhaco slecht. ,,Wij zakten ver weg en daar hebben we eigenlijk geen verklaring voor. We kwamen te snel flink achter en terugkomen in de set lukte niet. Toen Jorik door de enkel ging heb ik Max Veldhuizen moeten inbrengen, terwijl hij nog niet fit is en hij niet voluit kon springen.” In de derde set speelde Olhaco met Bert Bril, Sander Kemperman, Christiaan Boer, Rens Meijer, Tim Veldhuizen, Alwin Mijnheer en libero Bart Mulder. Ondanks de personele problemen speelde Olhaco een goede set en bleef lang bij. De strijd ging lang gelijk op, maar Sudosa-Desto was uiteindelijk de sterkste via 25-21. ,,Sudosa-Desto is de terechte winnaar. Zij zijn een stapje verder dan wij. In de derde set hebben we het toch goed opgepakt en dat is best mooi om te zien. Wij kunnen weer verder gaan met ons te ontwikkelen.”

Sudosa-Desto – Olhaco 3-0 (25-23, 25-12, 25-21)  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven