Heren Olhaco naar derde bekerronde

‘Fijn te weten wat winnen is’
Deventer – De heren van Olhaco hebben de derde bekerronde bereikt. In Deventer won de ploeg van Xander Arling van de eerstedivisionisten Avior uit Deventer en Set Up uit IJsselmuiden. Met Avior kende Olhaco veel moeite en sleepte er een zwaar bevochten 2-3 zege uit. Door de 3-0 zege op Set Up bereikte Olhaco de derde ronde en hoopt het op een ploeg uit de Eredivisie.

Door Reinier de Boer

Xander Arling begon de wedstrijd tegen Avior met Bert Bril, Christiaan Boer, Jorik Knol, Thijs van Noorden, Alwin Mijnheer, Max Veldhuizen en libero Bart Mulder. Olhaco begon matig aan het duel en keek na drie sets tegen een 2-1 achterstand aan via 25-21, 21-25 en 25-23. In het begin van de vierde set bracht Arling Joris Weulink voor Bert Bril en Rens Meijer voor Christiaan Boer. Die wissels pakten goed uit, want Olhaco won vervolgens met 16-25. De vijfde set ging via 13-15 nipt naar Olhaco. ,,Avior is een goede ploeg en we hadden het er lastig mee,” zegt Arling. ,,We begonnen matig, maar in de vijfde set had ik nooit het idee dat we de set zouden verliezen.”

Tien minuten na de vijfsetter moest Olhaco al weer aan de bak tegen de nummer tien van 1A, Set Up. In de eerste set liep het bij Olhaco moeizaam, maar werd het 26-24. Daarna liep Olhaco simpel uit naar een 3-0 zege via 25-20 en 25-12. ,,Ik ben tevreden over het vertoonde spel van mijn ploeg. We hebben lekkere wedstrijden gespeeld, het was een leuke dag. Het is ook fijn te weten wat winnen is. Het zou mooi zijn als we in de derde ronde een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit de Eredivisie loten.” Het was de eerste keer dat Olhaco dit seizoen officiële wedstrijden won.

Avior-Olhaco 2-3 (25-21, 21-25, 25-23, 16-25, 13-15)
Set Up-Olhaco 0-3 (26-24, 25-20, 25-12)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven