Sterk Olhaco laat Donitas 3 kansloos

‘Wij waren na de eerste set dominant’

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben indruk gemaakt in het thuisduel tegen Donitas 3. De ploeg van trainer Wilbert Drogt speelde een uitstekende wedstrijd en boekte een knappe 4-0 zege op Donitas 3, dat net onder Olhaco stond. Olhaco speelde ijzersterk, vooral in de derde set werd Donitas 3 volledig van de mat getikt. Door de derde zege steeg Olhaco naar de derde plek.

Door Reinier de Boer

Olhaco begon met Chloë Huizenga, Cyanne Werkman. Jolein de Haan, Leonie Roeda, Mirte van der Werf, Anouk Otten en libero Fleur van der Werf. In de eerste set kende Olhaco nog wat problemen met Donitas 3, want bij 17-21 leek de setwinst voor de Groningse studenten een kwestie van tijd. Het veerkrachtige Olhaco vocht zich knap terug tot 25-21. In de tweede set had Olhaco minder te duchten van de gasten. Verdedigend, aanvallend en serverend was het beter dan Donitas 3, dat er aanvallend niet meer door kwam. De 25-18 zege voor Olhaco was dan ook terecht. In de derde set had Donitas 3 helemaal niets in te brengen tegen een ijzersterk Olhaco. Bij de thuisclub lukte alles, vooral door een hoge servicedruk kwam Donitas 3 nauwelijks aan een fatsoenlijke aanval toe. Door series van Leonie Roeda, Jolein de Haan en Chloë Huizenga liep Olhaco uit naar een ongekende 25-12 zege. Donitas 3 stuitte regelmatig op het blok van Olhaco en Anouk Otten, Jolein de Haan en Mirte van der Werf waren voor de gasten niet te stoppen. De vierde set verliep voor Olhaco iets moeizamer, maar het spel was ruim voldoende voor opnieuw setwinst: 25-19.

De 4-0 winst betekende de derde zege van het seizoen, waardoor Olhaco naar de derde plaats steeg. Opvallend was dat Drogt de hele wedstrijd met dezelfde zeven speelsters speelde en dus niet wisselde. Olhaco-trainer Wilbert Drogt was erg blij met de vijf punten. ,,Ja, wij waren na de eerste set dominant. Onze servicedruk was goed en problemen loste de ploeg zelf op. Ik hoefde geen time outs te nemen en dat wil je als coach. Ik ben blij dat we dit niveau aangetikt hebben. Er zullen ongetwijfeld ook lastige wedstrijden komen, want je kunt van de ploeg ook weer niet verwachten dat ze alles kunnen.”

Olhaco-Donitas 3 4-0 (25-21, 25-18, 25-12, 25-19)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven