Dames Olhaco lijden nipte nederlaag

Ommen – De dames van Olhaco hebben de uitwedstrijd bij Volco met 3-2 verloren via 25-18, 19-25, 21-25, 25-23 en 15-8. Ondanks de tweede nederlaag van het seizoen staat de ploeg van trainer Wilbert Drogt op een vierde plaats.

Door Reinier de Boer

Olhaco startte met Kyra Schonewille, Stephanie Stienstra, Mirte van der Werf, Anouk Otten, Leonie Roeda, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. Olhaco begon niet scherp en maakte veel persoonlijke fouten, waardoor de ploeg vanaf het begin al achter de feiten aanliep. Olhaco kwam wel weer op gelijke hoogte, maar liet Volco toch weer uitlopen. De eerste set ging met 25-18 verloren. In de tweede set herstelde Olhaco zich goed met meer servicedruk en een goede blokkering. Olhaco kwam met 1-6 voor en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Volco maakte veel servefouten en de set ging terecht naar Olhaco. Het goede spel kon de ploeg in derde set voorzetten, zodat de gasten op een 1-2 voorsprong kwamen. De vierde set begon al snel met een 8-0 achterstand. Door onder andere een serveserie van Stephanie Stienstra en drie killblocks werd het 23-23. Bij 24-23 gaf de scheidsrechter de bal uit, die volgens Olhaco zeker in was, waardoor de vierde set via 25-23 naar Volco ging. In de vijfde set kwam Olhaco er niet aan te pas. Door sterk spel van Volco kwam Olhaco met 8-4 achter en dat gat konden de gasten niet meer dichten, zodat de vijfde set met 15-8 verloren ging.

Olhaco-trainer Wilbert Drogt hield een gemengd gevoel aan de wedstrijd over. ,,Er moest door het team hard gewerkt worden om de tweede en de derde set te winnen en dat hebben ze ook gedaan. De vierde set beginnen we wat magertjes en is de tegenstander scherper, wetende dat ze deze set moesten winnen om nog aanspraak te maken op de wedstrijdwinst. In ons spel sluipt dan op dit moment nog te veel voorzichtigheid in ons aanvalsspel en daarnaast wordt ons spel slordiger op eigenlijk alle onderdelen. Dat is een beetje terugvallen op oude gewoontes die we kennen, maar niet de gewenste oplossingen brengen. Kortom: een wat gemengd gevoel van enerzijds toch twee punten mee, maar ook het gevoel dat winst heel dichtbij was.”

Volco-Olhaco 3-2 (25-18, 19-25, 21-25, 25-23, 15-8)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven