Heren Olhaco pakken eerste punt

Hoogeveners spelen twee sterke sets tegen VoCASA 2

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben het eerste punt in deze competitie gepakt. Tegen VoCASA 2, dat net als Olhaco nog puntloos was, verloor de thuisclub in een aantrekkelijk duel met 2-3. In de eerste twee sets gaf Olhaco niet thuis. In de derde en vierde set speelde Olhaco met veel beleving en won terecht twee sets. In de vijfde set kwam Olhaco snel achter en dat gat kon niet meer gedicht worden. De setstanden waren: 18-25, 19-25, 25-23, 25-19 en 10-15.

Door Reinier de Boer

Olhaco startte de belangrijke partij tegen VoCASA 2 met Joris Weulink, Rens Meijer, Max Veldhuizen, Thijs van Noorden, Alwin Mijnheer, Jorik Knol en libero Bart Mulder. In de eerste twee sets liet Olhaco zich afbluffen door een degelijk VoCASA 2, dat op alle fronten beter begon aan het duel. Olhaco kwam niet door het sterke blok en maakte te veel fouten in de passing en de aanval. De thuisclub kreeg maar geen vat op de aanvallers van de gasten. De eerste twee sets verliepen teleurstellend voor Olhaco dat via 18-25 en 19-25 verloor. In de derde en vierde set gooide Olhaco alle schroom van zich af en liet uitstekend volleybal zien. In de derde set zorgde een goede serviceserie van Sander Kemperman voor een 19-16 voorsprong na 15-16. Na 23-23 serveerde VoCASA 2 fout, waarna Kemperman de set uit serveerde: 25-23. In de vierde set hield Olhaco dit niveau keurig vast en snelde van 13-14 naar 19-14. Bij 24-19 sloeg Kemperman door middel van een ace het eerste punt van dit seizoen binnen: 25-19. Olhaco begon de vijfde set niet goed en keek snel tegen een 3-7 achterstand aan. Dat gat kon Olhaco niet meer dichten en verloor met 10-15, waardoor nog steeds het wachten is op de eerste zege in dit seizoen.

Olhaco-trainer Xander Arling was niet echt blij met een punt, want hij had vooraf de hoop in ieder geval twee punten aan het duel over te houden. ,,Na de vierde set had ik het gevoel dat we de wedstrijd zouden gaan winnen,” zegt hij. ,,De eerste twee sets waren slecht, maar het was knap dat we dat in de derde en vierde set omdraaiden. Het geeft vertrouwen dat we door vechtlust goed kunnen volleyballen. VoCASA 2 is een goede ploeg. Jammer dat we de laatste set niet konden winnen.”

Olhaco-VoCASA 2 2-3 (18-25, 19-25, 25-23, 25-19, 10-15)