Dames Olhaco pakken winst in spannende vijfsetter

Olhaco wint eerste thuisduel van dit seizoen

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben hun eigen publiek in hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op een 3-2 zege op DIO/Bedum getrakteerd. Na een zwakke eerste set herstelde de ploeg van trainer Wilbert Drogt zich uitstekend en sleepte na twee uur er een zwaar bevochten 3-2 zege uit. Daardoor steeg Olhaco naar de vierde plaats en kan er van een goede start gesproken worden.

Door Reinier de Boer

Olhaco startte de wedstrijd tegen DIO/B met Chloë Huizenga, Anouk Otten, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman, Rosalie Kohl, Stephanie Stienstra en libero Marieke Bouwers. Olhaco speelde een zwakke eerste set en was via 13-25 kansloos. ,,In het begin waren we nog te voorzichtig,” stelt Drogt. ,,Tegen een meer ervaren ploeg als DIO/B kun je niet op halve kracht spelen.” De thuisclub herstelde zich in de tweede set knap. Na 8-9 nam de ploeg het initiatief en speelde een degelijke set, waarbij het verdedigend veel pakte. Aanvallend was Mirte van der Werf goed op dreef en zorgde voor de nodige punten. In de pass, set ups en aanvallend bleek Olhaco sterker dan DIO/B dat genoegen moest nemen met een 25-18 nederlaag. ,,We zetten ons blok wat diagonaler en daardoor kreeg de verdediging meer rust. Wij speelden deze set veel netter.”

Olhaco hield het hoge niveau in de derde set goed vast. De thuisclub was op alle fronten beter en gaf DIO/B weinig kans. Bij Olhaco lukte veel, terwijl DIO veel fouten maakte. Olhaco won de derde set overtuigend met 25-20. In de vierde set zakte Olhaco iets weg, waardoor DIO zich kon herstellen en de set via 20-25 naar zich toetrok. Daardoor was een vijfde set noodzakelijk en maakte het luidruchtige publiek zich op voor een smakelijk toetje. En smakelijk werd het voor Olhaco! Tot 7-7 ging de spannende strijd gelijk op, maar daarna eiste Anouk Otten een hoofdrol voor zich op en maakte vijf punten. Mede daardoor pakte Olhaco in een sfeervolle ambiance de vijfde set via 15-9 en daarmee de wedstrijd met 3-2. ,,In de vijfde set hadden we de zaak net op tijd op orde. Complimenten voor de ploeg, die het na het verlies van de vierde set, weer goed oppakte. Ik ben heel blij dat we de eerste thuiswedstrijd direct winnen. We hebben gedaan wat we moesten doen,” zegt een blije Wilbert Drogt.

Olhaco-DIO/B 3-2 (13-25, 25-18, 25-20, 20-25, 15-9)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven