Olhaco is hekkensluiter na nederlaag

Hengelo – De heren van Olhaco zijn er niet in geslaagd de eerste punten te halen bij Hengelo, dat voor de wedstrijd ook nog op nul punten stond. Het ging er in dit duel om wie van de nul af zou komen. In een niet al te hoogstaande wedstrijd won Hengelo met 3-1 via 25-18, 25-11, 23-25 en 25-21. Door deze nederlaag is Olhaco nu hekkensluiter.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Xander Arling vond dat zijn ploeg geen goede wedstrijd had gespeeld. ,,Wij kunnen veel beter, maar er zat niet meer in. Hengelo heeft verdiend gewonnen, maar we hadden meer punten moeten pakken.” Olhaco moest het zonder Bert Bril en Thijs van Noorden doen en startte met Joris Weulink, Christiaan Boer, Rens Meijer, Max Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Jorik Knol en libero Bart Mulder. Bart Mulder fungeerde voor het eerst als libero en Christiaan Boer was passer/loper. Olhaco begon goed aan de eerste set, waar het met 2-7 voor kwam. ,,Toch lieten we die set door onze handen glippen,” kijkt Arling terug.

,,In de tweede set hebben we slecht gespeeld. Die verloren we ook ruim met 25-11.” Halverwege de tweede set gooide Arling het roer om en ging zijn team met twee passers spelen. Sander Kemperman nam de plaats van Christiaan Boer in. Die omzettingen pakten in de derde set uitstekend uit. Het spel bij Olhaco begon beter te lopen en dat resulteerde in een 23-25 zege. In de vierde set kreeg Olhaco direct een serie tegen, waardoor de ploeg een achterstand van negen punten opliep. ,,We zijn de hele set bezig geweest in te halen, maar dat zat er net niet meer in. Ik ben blij dat Bart Mulder het zo goed deed als libero. Er zit een stijgende lijn in ons spel, want we speelden beter dan zaterdag. Het was jammer, maar we hebben ook veel goede dingen gedaan en daar kunnen we mee verder.”

Hengelo-Olhaco 3-1 (25-18, 25-11, 23-25, 25-21)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven