Dames Olhaco komen net iets tekort tegen Lycurgus

Groningen – De dames van Olhaco hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Lycurgus in Groningen. De ploeg van trainer Wilbert Drogt verloor met 3-1 via 20-25, 25-17, 25-21 en 25-23. Door de nederlaag zakte Olhaco van de eerste naar de vijfde plaats en staat Lycurgus tweede achter de vermoedelijke toekomstige kampioen Oranje Nassau.

Door Reinier de Boer

Na de knappe 0-4 zege bij Dok hoopte Olhaco op een goed vervolg tegen het favoriete Lycurgus. De Hoogeveense dames pakten knap de eerste set via 20-25, maar de ploeg kon die scherpte in de volgende sets niet volhouden. Toch hield het nog een punt aan de wedstrijd over, waardoor Olhaco de vijfde plaats inneemt met drie punten achterstand op de koploper.

Olhaco begon de wedstrijd met Chloë Huizenga, Mirte van der Werf, Leonie Roeda, Stephanie Stienstra, Anouk Otten, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. Olhaco begon de wedstrijd goed door de setwinst, maar volgens Olhaco-trainer Wilbert Drogt was het een moeizame set. ,,Ja, maar we hebben deze toch naar ons toegetrokken. In de tweede set begonnen we onvoldoende scherp aan de tweede set en lieten we het lopen. Veel servicefouten, mede door de weinige ruimte achter het veld. De overige sets gaven hetzelfde beeld, te weinig energie gegeven, slordig bij gemakkelijk balbezit en we lieten het toe dat de tegenstander zich steeds comfortabeler ging voelen. Daardoor ging Lycurgus met steeds meer risico en lef spelen. Al met al hebben we onder ons niveau gespeeld met te weinig beleving.

De wissels hielpen deels om bijvoorbeeld weer terug te komen in de eerste set, maar vanaf die momenten hadden we te veel eigen fouten, waardoor het moeilijk is om directe punten te scoren.” In de tweede en derde set was Olhaco vrij kansloos, maar in de vierde set bleven de gasten heel lang dichtbij de thuisploeg, maar de bezoeksters konden toch net niet een vijfde set afdwingen.

Zaterdag 7 oktober speelt Olhaco een thuiswedstrijd tegen nummer vier DIO/Bedum om 19.00 uur.

Lycurgus-Olhaco 3-1 (20-25, 25-17, 25-21, 25-23)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven