Offday voor heren Olhaco tegen debutant Pegasus

‘We zijn er hard af gegaan’

Hoogeveen – Het had zo mooi kunnen zijn voor de heren van Olhaco. De eerste zege tegen debutant Pegasus uit Nijmegen dat er tegen Sudosa hard af gegaan was. Hoe anders was de realiteit. Olhaco kwam er niet aan te pas tegen de degelijk spelende gasten en legde te gemakkelijk de rode loper voor Pegasus uit. De fris spelende nieuwkomer had weinig moeite met Olhaco, waardoor de thuisclub een teleurstellende 0-3 nederlaag leed.

Door Reinier de Boer

Vooraf aan de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen waren de verwachtingen voor dit duel tegen de promovendus Pegasus, dat voor het eerst op dit niveau speelt, hoog gespannen. De thuisploeg kon die verwachtingen echter geen moment waar maken. Alleen in de tweede set was Olhaco dichtbij setwinst, maar in de overige twee sets had de ploeg weinig in te brengen. De zwaar teleurgestelde Olhaco-trainer Xander Arling noemde het een totale offday van zijn ploeg. ,,We hebben een ploeg in opbouw, waarbij enkele jonge jongens ingepast worden en dat kost tijd. We hadden tegen Pegasus een offday, we speelden minder goed dan vorige week. Ik moet wel de complimenten aan Pegasus geven, want dat is een goede ploeg.”

Olhaco startte met Joris Weulink, Rens Meijer, Sander Kemperman, Max Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Thijs van Noorden en libero Christiaan Boer. Olhaco speelde een zwakke eerste set, waarbij er veel fouten werden gemaakt. Tot 9-8 verliep alles nog naar wens, maar daarna zakte Olhaco ver weg en liet het ontspannend ogende Pegasus ver weg lopen. Passend had Olhaco het moeilijk, aanvallend scoorde het te weinig en verdedigend liet het te veel steken vallen. De gasten waren op alle fronten beter en wonnen de eerste set overtuigend met 20-25.

In de tweede set bracht Arling spelverdeler Bert Bril in de ploeg voor Joris Weulink. De tweede set was de spannendste van de drie, maar Olhaco bleef te slordig spelen om de set te kunnen winnen. Ook de routiniers konden hun ploeg niet op sleeptouw nemen. Na 15-17 werd het 18-17, maar veel te snel stond het al weer 17-20. Na 21-24 kwam Olhaco nog dichtbij tot 23-24, maar het was niet genoeg voor de setwinst: 23-25. Dat was een fikse tegenvaller voor de thuisploeg, maar er was nog hoop op een 3-2 zege. Het begon goed voor Olhaco met een 5-2 voorsprong, maar die veranderde snel in een 6-7 achterstand. Na 13-15 liep Pegasus weg naar 13-19 en was de wedstrijd gespeeld. Blokkerend kon Olhaco te weinig uitrichten en de servicedruk was niet hoog genoeg. Net als vorige week serveerde de ploeg te vaak fout: vijftien keer. De laatste set ging via 18-25 naar de gasten, die hun eerste punten pakten. Olhaco bleef na twee thuisduels puntloos achter.

Olhaco-Pegasus 0-3 (20-25, 23-25, 18-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven