Dames Olhaco pakken volle buit bij Dok

‘We gingen voor elke bal’

Dwingeloo – Het sterk vernieuwde Olhaco heeft op de eerste wedstrijddag van de nieuwe competitie een knappe 0-4 zege behaald op Dok. Na een spannende eerste set was Olhaco in de volgende drie sets heer en meester en won met groot verschil. Doordat Olhaco de volle buit meenam naar Hoogeveen is de ploeg van trainer Wilbert Drogt de trotse koploper in de 2e divisie A met vijf punten.

Door Reinier de Boer

Vorig seizoen won Olhaco met 2-3 in Dwingeloo, maar de Hoogeveense dames wonnen de Drentse derby niet vaak en zeker niet met 0-4. De vreugde was dan ook groot bij de Hoogeveense dames. Bij Dok verdeelde ex-international Riëtte Fledderus het spel, maar ook zij kon niet voorkomen dat Olhaco met een ruime zege naar huis kon gaan. De setstanden waren 24-26, 17-25, 15-25 en 12-25. Olhaco-trainer Wilbert Drogt was uiteraard zeer tevreden over de droomstart van de competitie. De gasten begonnen de wedstrijd met Chloë Huizenga, Mirte van der Werf, Leonie Roeda, Jolijn de Haan, Anouk Otten, Cyanne Werkman en libero Marieke Bouwers.

,,De start in de eerste set was sterk door een goede servicedruk en stabiele passing,” zegt Drogt. ,,Hier en daar was het nog wel onnauwkeurig. Dok wisselde en toen kwamen we toch even in de problemen. Dat resulteerde in een 22-19 achterstand. Wij hebben toen twee wissels toegepast en konden we het ombuigen naar setwinst: 24-26. De volgende drie sets zijn we niet meer in de problemen geweest. We hebben al met al een consistent spelbeeld laten zien. Beter dan in de voorbereiding met een goede servicedruk en servicepass en meer variatie in de aanvalslijnen. Wel kenden we momenten die wat rommelig waren, maar iedereen ging voor elke bal en dan dwing je geluk ook af. Dus daar ook zeker complimenten aan de speelsters, hieruit bleek dat we als team aan het spelen waren. We hebben weer een stapje in de onze ontwikkeling gemaakt.”

Zaterdag speelt Olhaco opnieuw uit, maar dan in Groningen tegen Lycurgus.

Dok-Olhaco 0-4 (24-26, 17-25, 15-25, 12-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven