Heren Olhaco kunnen Vives niet verrassen

‘We hebben een goede pot gespeeld’

Hoogeveen – De heren van Olhaco zijn de nieuwe competitie gestart met een 1-3 nederlaag tegen titelkandidaat Vives uit IJsselstein. Underdog Olhaco bood goed tegenstand en bracht de favoriet een en een kwart set in de problemen. Daarnaast bleek Vives de betere ploeg, maar toch was Olhaco-trainer Xander Arling tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg.

Door Reinier de Boer

Vives debuteerde vorig seizoen in de Topdivisie B en eindigde op een knappe derde plaats. Nu de ploeg van de nieuwe trainer Hans Mater overgeplaatst is naar de Topdivisie A geldt Vives als één van de titelkandidaten. Met het serveerkanon Sjoerd Hoogendoorn in de gelederen heeft de ploeg een enorm wapen. Olhaco, dat spelverdeler Bert Bril miste, kon alleen hopen op een verrassing. Die verrassing was in de eerste set ver te zoeken, want Olhaco kwam er niet aan te pas. Ondanks het feit dat Vives acht keer foutief serveerde liep Olhaco steeds achter de feiten aan en leed een kansloze 15-25 nederlaag. Olhaco begon met Joris Weulink, Sander Kemperman, Rens Meijer, Thijs van Noorden, Alwin Mijnheer, Max Veldhuizen en libero Christiaan Boer.

De tweede set werd de spannendste van de wedstrijd. Na 6-10 kwam Olhaco terug tot 10-10, maar Vives liep weer weg naar 15-19. Bij 19-23 leek een 0-2 stand een kwestie van tijd, maar Olhaco knokte zich sterk terug naar 23-23. Na 25-25 werd Sjoerd Hoogendoorn afgeblokt en sloeg Vives vervolgens uit, waardoor het dak van sporthal Trasselt er bijna vanaf ging. De 27-25 setwinst werd door spelers en supporters luidruchtig bejubeld. Olhaco begon goed aan de derde set en kwam met 7-4 voor en vluchtte Vives in een time out. Die pakte goed uit, want kort daarna stond het al 7-14 door een goede serviceserie van de gasten. Dat gat was Olhaco te machtig en het sterke Vives liet Olhaco opnieuw kansloos: 13-25. In de derde set speelde Olhaco met Thijs van Noorden, Max Veldhuizen, Joris Weulink, Rens Meijer, Jorik Knol, Alwin Mijnheer en libero Christiaan Boer. De wedstrijd stond in het teken van opslagfouten, want Olhaco serveerde twintig keer fout en Vives negentien keer. In de vierde set verraste Olhaco Vives met sterk spel en kwam met 18-14 voor. Na protest gaf scheidsrechter Koning dubbelfout, waardoor het weer 17-14 werd. Na dat oponthoud was Olhaco totaal van slag en maakte daarna slechts één punt. Vives richtte zich daarentegen weer op en mede door enkele mokerslagen van Hoogendoorn liet Olhaco zich de kaas van het brood eten en incasseerde een 18-25 nederlaag.

Olhaco-trainer Xander Arling was ondanks de nederlaag tevreden over het spel van zijn ploeg. ,,We hebben een goede pot gespeeld. Ik vind het knap dat we na de kansloze eerste set ons in de tweede set herstelden en de set knap wonnen. In de vierde set stonden we ruim voor en bij 18-14 kregen we een punt minder na een bal van Thijs van Noorden die volgens mij in was. Velen zullen gedacht hebben dat we de vierde set zouden winnen, maar na 17-14 zakten we in. We hebben goed gespeeld, maar Vives was beter. We wisten van tevoren dat Vives een goede ploeg was en in deze wedstrijd was Hoogendoorn niet eens goed op dreef met zijn sprongserve, die vaak fout ging.”

Olhaco-Vives 1-3 (15-25, 27-25, 13-25, 18-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven