Bekeravontuur dames Olhaco is al ten einde

‘Het was een lastige dag voor ons’

Hoogeveen – De dames van Olhaco zijn er niet in geslaagd de volgende bekerronde te bereiken. In de eigen sporthal Trasselt was de ploeg van trainer Wilbert Drogt niet opgewassen tegen Tjoba en Bolsward. Tegen beide ploegen leed Olhaco een nederlaag, waardoor het bekeravontuur al snel eindigt voor Olhaco.

Door Reinier de Boer

De dames van Olhaco kunnen zich nu helemaal gaan richten op de competitie, die zaterdag begint met een lastige uitwedstrijd tegen Dok in Dwingeloo. Vorig seizoen zorgden de dames van Olhaco nog voor een daverende verrassing, maar dat zat er deze keer niet in. Olhaco begon tegen eerstedivisionist Tjoba uit Klazienaveen en startte met Chloë Huizenga, Mirte van der Werf, Jolijn de Haan, Anouk Otten, Leonie Roeda, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. De thuisclub begon de eerste set niet sterk en kwam al snel met 2-9 achter. Daarna kende de ploeg een goede fase en kwam het terug tot 8-10. Door enkele onnodige fouten liet het Tjoba verder weglopen naar 11-18. Bij 18-22 waren er nog mogelijkheden, maar Tjoba won met 20-25.

In de tweede set maakte Olhaco teveel fouten, waardoor het royaal met 12-25 verloor. Tjoba was de betere ploeg en had meer slagkracht in de ploeg. In de derde set speelde Olhaco met Kyra Schonewille, Rosalie Kohl, Anouk Otten, Mirte van der Werf, Stephanie Stienstra, Cyanne Werkman en libero Marieke Bouwers. Ook in deze set beschikte Tjoba over meer scorend vermogen, maar bood Olhaco goed tegenstand en kwam het aan het eind net iets tekort: 22-25. Daarna won Tjoba met 3-1 van Bolsward, waardoor Tjoba verder bekert en Olhaco en Bolsward een wedstrijd om des keizers baard speelden.

Bolsward beschikte over slechts zes speelsters en kon dus niet wisselen. Toch wonnen de gasten de eerste set met 19-25. In de tweede set begon Olhaco met Chloë Huizenga, Anouk Otten, Leonie Roeda, Jolijn de Haan, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. Olhaco speelde een goede set en won ruim met 25-11. In de derde set begon Olhaco goed met een 9-6 voorsprong, maar daarna nam Bolsward het over, waarna Olhaco ver weg zakte: 16-25. In de vierde set ging de strijd gelijk op, maar won Bolsward nipt met 22-25, waardoor Olhaco als derde en laatste eindigde.

Olhaco-trainer Wilbert Drogt constateerde dat zijn ploeg moeilijk een bepaald niveau kon vasthouden. ,,Het was een lastige dag voor ons,” zegt hij. ,,We hebben hard gewerkt, maar het verschil tussen goede en mindere momenten was te groot. Over de eerste wedstrijd tegen Tjoba ben ik best tevreden, want het verschil was niet groot. Tegen Bolsward hebben we hen een set lang goed onder druk kunnen houden. We moeten alleen constanter worden en dat is een leerproces. Ik heb goede dingen gezien, maar we zijn er nog niet helemaal.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven