Olhaco-trainer Xander Arling tevreden over driekamp heren Olhaco

‘Het was een superdag’

Door Reinier de Boer

Hoogeveen – De heren van Olhaco zijn de voorbereiding voor het nieuwe seizoen dat 23 september start, begonnen met een driekamp in sporthal Trasselt. De ploeg van trainer Xander Arling speelde tegen Topdivisionisten Madjoe en Hengelo. Olhaco won met 2-1 van Madjoe en verloor met 0-2 van Hengelo.

Olhaco miste zaterdag spelverdeler Bert Bril, zodat de 17-jarige nieuweling Joris Weulink alle sets moest spelverdelen. Bart Mulder, die overkwam van het tweede team was nog niet inzetbaar wegens een blessure. Naast Stef Hooijer, Jelbert Jongsma, Alex Dijkstra werd onlangs duidelijk dat ook middenman Jordan Groenewegen de club heeft verlaten. Olhaco heeft nu drie middenmannen. De broers Tim en Max Veldhuizen hadden nog niet getraind en kregen zonder training al enige speeltijd. Olhaco begon tegen Madjoe, waar het nog nooit van won in competitieverband, met Thijs van Noorden, Rens Meijer, Alwin Mijnheer, Sander Kemperman, Joris Weulink, Max Veldhuizen en libero René Merrelaar.

De eerste set kende een opmerkelijk scoreverloop, want na 7-14 en 15-21 leek de set al verloren. Het pleitte voor de thuisclub dat het sterk terugkwam en zorgde voor een spannende climax van de set. Na 24-24, 25-25 en 26-26 was het Joris Weulink die met een ace voor de 28-26 winst zorgde. In de tweede set startten Rens Meijer, Sander Kemperman, Alwin Mijnheer, Tim Veldhuizen, Christiaan Boer, Joris Weulink en libero René Merrelaar. Na 15-15 liep Madjoe uit naar 18-25 winst. In de derde set speelde Olhaco degelijk en won de set, waardoor de 2-1 winst een feit was. Trainer Xander Arling was helemaal niet met de uitslag bezig. ,,Nee, de uitslag was niet belangrijk, maar het ging ons puur om het spel. Ik vond de eerste wedstrijd geslaagd, al moet ik wel zeggen dat Madjoe niet op volle kracht speelde. Ik denk dat zij beter kunnen. Ik ben tevreden over de nieuwe jongens Tim en Max Veldhuizen, terwijl ze niet getraind hebben. Joris Weulink is creatief en daar ben ik blij mee.”

De tweede wedstrijd tegen Hengelo verloor Olhaco met twee keer 18-25. In de tweede set speelde Olhaco met Jorik Knol, Rens Meijer, Alwin Mijnheer, Joris Weulink, Thijs van Noorden, Tim Veldhuizen en libero Christiaan Boer. Over die wedstrijd was Arling iets minder tevreden. ,,Hengelo speelde redelijk, maar de foutenlast was bij ons hoog. We hadden al een wedstrijd in de benen, waarna we een hele tijd moesten wachten op de tweede wedstrijd, terwijl Hengelo direct door kon gaan. Dat is geen excuus, hoor. Over de hele middag genomen ben ik tevreden. Het was een superdag. Wij hadden graag nog twee sets tegen Hengelo gespeeld, maar zij wilden na twee sets graag stoppen.”

Zaterdag speelt Olhaco om 15.00 uur thuis tegen Skunk uit Veghel, dat onlangs promoveerde naar de Topdivisie B. Zaterdag 16 september speelt Olhaco een oefenwedstrijd in Zwolle tegen CSV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven