Dames Olhaco tweede op toernooi van Tjoba

‘We hebben goede stappen gezet’

Door Reinier de Boer

Klazienaveen – De dames van Olhaco hebben een verrassende tweede plaats behaald tijdens het toernooi van Tjoba in Klazienaveen. Na twee gelijke spelen tegen eerstedivisionisten bereikte Olhaco de finalepoule waarin het verrassend organisator Tjoba versloeg. In de finale ging de ploeg van trainer Wilbert Drogt nipt onderuit tegen Sudosa 3.

Zaterdag speelde Olhaco een toernooi in Nieuwleusen. Olhaco verloor met 0-2 van Devoko 2 en Salvora, die in de tweede divisie spelen, net als Olhaco. Tegen Flash Nieuwleusen werd het 1-1 en die ploeg komt Olhaco komend seizoen weer tegen. Olhaco miste Fleur en Mirte van der Werf. ,,Daardoor hadden we weinig wisselmogelijkheden,” zegt Olhaco-trainer Wilbert Drogt. ,,Ons spel was niet netjes genoeg. We maakten teveel fouten, waardoor het moeilijk is om vanuit een solide basis te volleyballen. Dit was ook onze gezamenlijke conclusie van deze dag. Hierdoor was het duidelijk wat onze verbeterpunten voor zondag waren.”

Zondag nam Olhaco deel aan een sterk bezet toernooi in Klazienaveen. Organisator Tjoba werd afgelopen seizoen kampioen van de tweede divisie en promoveerde dus naar de eerste divisie. Olhaco was ingedeeld bij de eerstedivisionisten Sudosa 3 en Orion uit Doetinchem. Olhaco is sterk vernieuwd door het vertrek van vier speelsters naar Sudosa. Daarvoor in de plaats kwamen Chloë Huizenga, Fleur van der Werf, Rosalie Kohl, Kyra Schonewille, Marieke Bouwers en Janoux Hof. Mirte van der Werf, Stephanie Stienstra, Cyanne Werkman, Leonie Roeda, Jolijn de Haan en Anouk Otten zijn gebleven. De eerste wedstrijd in Klazienaveen leverde een verdienstelijk 1-1 gelijkspel op tegen Sudosa 3, dat in de eerste divisie A uitkomt. Olhaco was als tweededivisionist de underdog, maar hield Sudosa knap op 1-1. Ook tegen Orion sleepte de ploeg van trainer Drogt er een 1-1 gelijkspel uit, waardoor de ploeg verder ging in de finalepoule. Daarin trof het een oude bekende, namelijk Tjoba, waarvan het vorig seizoen twee keer verloor. Olhaco speelde een sterke partij en boekte een verrassende 2-1 overwinning, waardoor de finale werd bereikt en dat was een resultaat waar niemand bij Olhaco op gerekend had. In de finale bood Olhaco goed partij tegen Sudosa 3. Na 1-1 speelden beide ploegen een spannende derde set, waarbij Sudosa 3 met 15-12 net iets te sterk was voor Olhaco.

Olhaco-trainer Wilbert Drogt was tevreden over de stappen die zijn ploeg heeft gezet. ,,Voor het toernooi van Tjoba was ons doel men name de servicedruk op de juiste plekken te leggen bij de tegenstander en net spel in de rally, zodat we ook vandaar gevaarlijk kunnen zijn. Vooral de communicatie om tot oplossingen te komen in lastige situaties. Belangrijk hier is dat we speelden in een 1e divisieveld, dus een niveau hoger dan wij. De poulefase kenmerkte zich door gelijkspelletjes, maar desondanks geraakten we in de winnaarspoule. De eerste wedstrijd wonnen we met 2-1 van Tjoba. Helaas was de laatste wedstrijd net een maatje te groot en verloren we nipt met 2-1. We hebben wel voor een groot deel onze doelen behaald en goede stap kunnen maken in het verbeterproces waarin we nu zijn. Kortom: we mogen echt tevreden zijn met deze stappen.”

Zaterdag 9 september speelt Olhaco een toernooi in Ommen. Olhaco treft dan Volco, Donitas 3, en Sovoco.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven