Heren Olhaco komen te kort tegen Dynamo 2

‘Dynamo 2 was gewoon te goed voor ons’

Hoogeveen – Sporthal Trasselt was goed gevuld in afwachting van een spetterende competitieafsluiting door de heren van Olhaco tegen Dynamo 2. De thuisclub was niet bij machte het de nummer drie erg moeilijk te maken en verloor na ruim een uur met 0-3 via 16-25, 17-25 en 21-25. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van de spelers Alex Dijkstra en Stef Hooijer en teammanager Dagmar Schoemaker.

Door Reinier de Boer

De 27-jarige Alex Dijkstra stopt na negen jaar bij Olhaco gespeeld te hebben met volleybal. ,,Ik heb veel last van blessures gehad,” zegt hij spijtig. ,,De laatste drie jaar heb ik weinig kunnen spelen door blessures en dat vergt veel energie. Ik stop met volleybal en ga dus ook niet naar een andere club. Als ik ooit weer ga volleyballen dan is het bij Olhaco. Ik heb er een mooie tijd gehad, maar het is nu tijd voor andere dingen.” Ook spelverdeler Stef Hooijer gaat Olhaco verlaten, die al vanaf zijn zevende lid is van de club. ,,Ik ga studeren in Groningen en ga bij Donitas spelen,” zegt hij. ,,Mijn rol was die van tweede spelverdeler en dat wist ik van tevoren. Daar moet je sportief mee omgaan. Ik heb met veel plezier bij Olhaco gevolleybald.”

De laatste wedstrijd van het seizoen stond ook in het teken van het afscheid van de spelers en teammanager Dagmar Schoemaker. Aangezien Olhaco al veilig was en een wedstrijd om des keizers baard speelde, gaf trainer Xander Arling iedereen speeltijd. Zo begon Olhaco tegen Dynamo 2 met spelers, die dit seizoen niet vaak in de basis startten, behalve Rens Meijer en libero Christiaan Boer. Jorik Knol, Jordan Groenwegen, Jelbert Jongsma, Stef Hooijer en Alex Dijkstra completeerden het basisteam. ,,De afscheidnemende Stef Hooijer en Alex Dijkstra verdienden het om te beginnen,” verklaart Arling. ,,Zij hebben de laatste weken keihard getraind.”

Meer slagkracht
Olhaco kon geen moment aanspraak maken op setwinst tegen de favorieten uit Apeldoorn. Olhaco maakte daarvoor te veel fouten op alle fronten. Maar liefst zeventien punten gaf Olhaco door opslagfouten cadeau. Dynamo 2 deed echter ook mee, want de reserves serveerden vijftien keer foutief in de hele wedstrijd. Ondanks zeven foute opslagen van de gasten kwam Olhaco in de eerste set slechts tot 16 punten. Dynamo 2 beschikte over meer slagkracht en oefende met de serve veel druk uit en daar had Olhaco te vaak geen antwoord op.

In de tweede set kon Olhaco iets langer bijblijven, maar na 8-8 zette Dynamo aan en bezweek de thuisclub onder de druk. Vooral op de mokerslagen van de boomlange Thomas Plijter kreeg Olhaco maar geen vat. De tweede set werd verloren met 17-25. In de derde set begon Olhaco met Bert Bril, Alex Dijkstra, Alwin Mijnheer, Jordan Groenewegen, Sander Kemperman, Rens Meijer en libero Christiaan Boer. Bij 18-22 leken er nog mogelijkheden voor Olhaco, maar Dynamo 2 won de set met 21-25. Arling is tevreden met de negende plaats. ,,Ik vind het een eer om met deze gasten te werken. Ik heb geweldig genoten al zat er misschien iets meer in. In deze wedstrijd was Dynamo 2 gewoon te goed voor ons. In de eerste twee sets speelden zij ons gewoon weg.”

Olhaco-Dynamo 2 0-3 (16-25, 17-25, 21-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven