Dames Olhaco sluiten af met nipte nederlaag

Nieuwleusen – De dames van Olhaco hebben de competitie afgesloten met een 3-2 nederlaag bij Flash Nieuwleusen. Daardoor eindigde de Hoogeveense ploeg op een achtste plaats in de 2e divisie A. Het was een wedstrijd om des keizers baard en in een ontspannend sfeer was Olhaco dichtbij de winst, maar pakte toch twee punten in opnieuw een vijfsetter.

Door Reinier de Boer

De 3-2 nederlaag bij nummer vijf Flash/N betekende de achtste vijfsetter van Olhaco in deze competitie. Vier speelsters gaan Olhaco verlaten. Faye Albertoe en CJ Reijs gaan naar Sudosa-Desto, De 14-jarige Tara van der Sluis sloot een profcontract bij Emlichheim, dat in de 2e Bundesliga uitkomt. Waar Djunga Reijs komend seizoen speelt is nog niet bekend. Olhaco is nog steeds op zoek naar een nieuwe trainer. De enige nieuweling, voor zover nu bekend, is spelverdeelster Chloë Huizenga, die terugkeert op het oude nest. Grijpskerk en Flash/V degraderen naar de derde divisie en Sudosa-Desto 4 krijgt nog een kans op handhaving via pd-wedstrijden. Kampioen werd Tjoba dat promoveert naar de eerste divisie en nummer twee Veracles 2 kan via pd-wedstrijden nog promotie afdwingen.

De laatste wedstrijd van het seizoen in Nieuwleusen tegen Flash ging nergens meer om en kon zonder enige druk bij beide partijen afgewerkt worden. Op de eerste wedstrijddag verloor Olhaco met 1-3 en wilde daar graag revanche voor nemen. Dat lukte dus net niet, want de ploeg van trainer/coach Jarno van Timmeren verloor met 3-2 via 22-25, 27-25, 25-19, 21-25 en 15-12. ,,Het was een potje waarin het nergens meer over ging,” stelt Van Timmeren, die ook zijn laatste partij voor Dames 1 van Olhaco coachte. ,,We wilden wel graag winnen, maar iedereen heeft gespeeld. We waren niet compleet, want Tara van der Sluis en Faye Albertoe waren er niet. Marieke Bouwers van Dames 2 deed met ons mee als libero. Een prima ontspannen potje.”

Olhaco begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set en was dichtbij winst in de tweede set, die nipt verloren ging. Na een 2-1 achterstand knokte de ploeg zich knap terug en won de vierde set met 21-25. Het spannende toetje in de vorm van een vijfde set werd uiteindelijk na een aantrekkelijke laatste set met 15-12 door de thuisclub gewonnen.

Flash/N-Olhaco 3-2 (22-25, 27-25, 25-19, 21-25, 15-12)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven