Meisjes D Olhaco halen kruisfinale NOJK niet

Middelbeers – De meisjes D van Olhaco zijn er in de finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap in het Brabantse Middelbeers niet in geslaagd Nederlands kampioen te worden. De ploeg van trainster Helma Kat en Sabine Zantingh speelde twee keer gelijk en verloor van Dynamo. Al met al hebben de speelsters en de vele supporters genoten van een mooie dag.

Reinier de Boer

Het werd een dag waar zowel spelers als supporters al een aantal weken naar uit hadden gekeken. Om 7.00 uur vertrok de bus, met daarin spelers, coaches en meer dan 40 supporters naar Middelbeers. De stemming zat er gelijk al goed in, versterkt door het uitreiken van oranje shirts. Als één ORANGE ARMY hebben zij de gehele dag achter het team gestaan. Met trommels, toeters en de wave werden de meiden van begin tot het eind aangemoedigd. Tegen Sudosa-Desto werd het toernooi gestart. Na een goede eerste set, nam de spanning in de tweede set toe. Wat resulteerde in een gelijkspel: 1-1.

Daarna moesten de meiden gelijk door tegen Dynamo Apeldoorn, duidelijk het sterkste team in deze poule. Waar in de voorronde nog gelijk werd gespeeld, was Dynamo nu duidelijk sterker. De door Dynamo gemaakte trainingsuren betaalden zich uit. De spanning speelde Olhaco parten, waardoor ze hun eigen niveau niet wisten te halen. Duidelijk was dat Sudosa en Olhaco samen zouden vechten om de tweede plaats in de poule. Een plaats die ook recht gaf op het spelen van de kruisfinales. Door het onderlinge resultaat, die voor Olhaco het gunstigst was, was het resultaat van de laatste twee wedstrijden van belang. Dynamo moest hun sportieve plicht doen door met 2-0 van Sudosa te winnen en Olhaco zou dan de kruisfinale kunnen bereiken door te winnen met 2-0 van Trivos.

In de loop van de middag zou blijken dat Dynamo in haar laatste wedstrijd tegen Sudosa de tweede set zou spelen met hun wissels, om zo de basis rust te geven voor de bereikte kruisfinale. Hier maakte Sudosa dankbaar gebruik van. Door het gelijkspel van Sudosa tegen Dynamo waren zij verzekerd van de tweede plaats in de poule en was Olhaco uitgeschakeld.

Vrijuit kon Olhaco vervolgens de laatste wedstrijd tegen Trivos spelen. In een leuke wedstrijd, waarin iedere speelster zich van haar beste kant kon laten zien, werd uiteindelijk gelijk gespeeld. Onder luid applaus van de ORANGE ARMY werd het team bedankt voor deze geweldige dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven