Meisjes D Olhaco naar finale Nederlands kampioenschap

Hoogeveen – Meisjes D van Olhaco is de enige ploeg van de Hoogeveense volleybalclub, die de finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) speelt. Zaterdag gaat de ploeg naar Middelbeers om te proberen Nederlands kampioen te worden. Het team van trainster Helma Kat en assistent Sabine Zantingh wordt gesteund door veel enthousiaste supporters, die met de bus naar Middelbeers reizen. 

Het team meisjes D bestaat uit: Lynn, Sara, Nienke, Annelie, Carla, Fae, Rosalie en Amber en zij zijn 11 en 12 jaar oud. Op 8 april treft Meisjes D in de poule Trivos (Wijchen), Dynamo Apeldoorn en Sudosa Desto (Assen). ,,Aan plezier, inzet en enthousiasme is geen gebrek bij de meiden,” zegt trainster Helma Kat. ,,De meiden kijken erg uit naar deze finaledag, net als een groot aantal supporters dat met ons mee zal reizen in de bus (ruim 40).

Onze tegenstanders kennen we nog vanuit onze voorbereidingstoernooien welke we gespeeld hebben richting de voorronde. Dynamo Apeldoorn, technisch en tactisch een zeer sterk team, was ook onze tegenstander tijdens deze voorronde. Boven verwachting hebben we toen 1-1 tegen hen gespeeld. Alles viel op dat moment bij ons op zijn plek. Tijdens de halve finale hebben ze laten zien dat ze, ondanks de spanning die op de wedstrijden zat, toch met inzet en doorzettingsvermogen wedstrijden naar zich toe kunnen trekken. Ze hebben, met elkaar, als team gestreden, de strategie van de coach opgepakt en uitgevoerd en daarmee de finale bereikt. Iets wat we vooraf niet hadden verwacht. Het teamgevoel tijdens deze dagen was hun kracht.”

Inmiddels vond de kwartfinale al weer een aantal maanden geleden plaats. ,,Het niveau van alle meiden is flink omhoog gegaan, maar dat zal voor de andere teams vast niet anders zijn. We verwachten een gelijkopgaande strijd met alle drie de tegenstanders, waar zowel winst, verlies als een gelijkspel mogelijk is. In die zin kan iedereen van iedereen winnen en zal de vorm van de dag en het team dat de spanning het beste onder controle heeft de grootste kans op winst maken.” Mocht Olhaco de poulewedstrijden afsluiten als nummer 1 of 2, dan volgen er nog twee kruisfinalewedstrijden tegen de nummer 1 en 2 uit de andere poule. (Dros-Alterno, Sliedrecht, VC Sneek, Timax/Devoko).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven