Heren Olhaco handhaven zich ondanks nederlaag

Hoogeveners spelen ook volgend seizoen in de Topdivisie

Hoogeveen – Ondanks de 1-3 nederlaag tegen Orion 2 hadden de heren van Olhaco toch iets te vieren, want de ploeg handhaaft zich in de Topdivisie en speelt komend seizoen opnieuw op het eennahoogste niveau van Nederland. In de eerste twee sets was het krachtsverschil miniem, maar daarna bleek Orion 2 net iets constanter dan de thuisclub. De setstanden waren 26-24, 23-25, 21-25 en 21-25.

Door Reinier de Boer

Olhaco kon niet compleet aantreden, want Thijs van Noorden was afwezig en tijdens de warming up raakte Alex Dijkstra geblesseerd, waardoor trainer Xander Arling snel moest improviseren en met een opstelling speelde, waarmee het nog nooit in het veld had gestaan. De thuisploeg passte met slechts twee spelers en dat was wennen voor Olhaco. ,,Onze pass kwam wat onder druk, omdat we met twee mensen moesten passen,” zegt Arling, ,,Dit hebben we dit seizoen nog nooit gedaan en we kwamen aanvallend tekort. Orion 2 is de terechte winnaar, want zij hebben een goede ploeg. Wij maakten te veel onnodige fouten, waardoor we in de derde en vierde set tekort kwamen.”

Het feit dat zijn ploeg zich veilig speelde en niet meer achterhaald kan worden door EVV, Reflex en Huizen 2 maakte veel goed. ,,Dat is heerlijk,” vindt Arling, die ook volgend seizoen trainer is van Olhaco. Ook Sander Klok en Paul de Vries blijven bij Olhaco. De thuisploeg begon met Bert Bril, Rens Meijer, Sander Kemperman, Alwin Mijnheer, Jorik Knol, Jelbert Jongsma en libero Christiaan Boer.

De eerste set verliep lang gelijk op. Pas bij 24-24 kon Olhaco een beslissend gat slaan via Jorik Knol, die zijn ploeg de laatste twee punten bezorgde: 26-24. Dat was een flinke opsteker, maar ook in de tweede set had Olhaco kansen op setwinst. Na 22-22 beging Olhaco enkele onnodige fouten, waardoor het Orion 2 in het zadel hielp: 23-25.

In de derde set begon Olhaco goed met een 10-8 voorsprong, maar te snel stond het 10-14. De thuisploeg kende veel moeite met de hoge servicedruk van Orion 2, waardoor de gasten uitliepen naar 13-19. Het pleitte voor Olhaco dat het sterk terugkwam tot 20-22. Daarna serveerden Kemperman en Bakker foutief en werd Knol afgeblokt, waardoor Orion 2 de derde set met 21-25 naar zich toe trok.

In de vierde set begon Olhaco goed met een 3-0 voorsprong, maar daarna namen de gasten het heft in handen en namen een voorsprong, die ze niet meer weggaven. Bij 20-23 waren er nog mogelijkheden voor Olhaco, maar twee foute opslagen zorgden voor een 21-25 winst voor de bezoekers. Olhaco kon toch een bescheiden feestje vieren vanwege de handhaving. De ploeg moet nog twee wedstrijden spelen. Zaterdag speelt het in Amersfoort tegen koploper Keistad dat bij winst kampioen kan worden. Op 15 april ontvangt Olhaco in haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen Dynamo 2.

Olhaco-Orion 2 1-3 (26-24, 23-25, 21-25, 21-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven