Dames Olhaco spelen zich veilig na zege op Sudosa-Desto 4

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen een 3-1 overwinning geboekt op Sudosa-Desto 4. De thuisclub had nog een punt nodig om veilig te zijn en dat werd na de eerste set direct overtuigend binnen gehaald. De setstanden waren 25-12, 25-21, 22-25 en 25-19.

Door Reinier de Boer

Daardoor staat Olhaco achtste en met nog een wedstrijd te spelen is de zevende plaats nog mogelijk. Olhaco startte de wedstrijd met de teruggekeerde spelverdeelster Chloë Huizinga, Djunga Reijs, Faye Albertoe, Tara van der Sluis, Cyanne Werkman, Stephanie Stienstra en libero Anouk Otten. Olhaco liet er in de eerste set geen gras over groeien en pakte overtuigend de eerste set met 25-12. Met een uitstekend spelende Chloë Huizinga was Olhaco veel te goed voor de ploeg uit Assen. Huizinga bracht rust en legde de ballen panklaar neer voor de middenspeelsters en buitenspeelsters. Het benodigde punt was al na een set binnen.

In de tweede set was het spannender, maar na 19-19 sloeg Olhaco een gaatje naar 25-21. In de derde set ging coach Jarno van Timmeren wisselen en bracht Leonie Roeda, Jolein de Haan, CJ Reijs binnen de lijnen voor Chloë Huizinga, Stephanie Stienstra en Cyanne Werkman. Faye Albertoe, Djunga Reijs, Tara van der Sluis en libero Anouk Otten bleven staan. In de derde set verliep het spel van Olhaco moeizamer. Tot 18-18 ging het gelijk op, maar daarna zette Sudosa-Desto aan, terwijl Olhaco enkele fouten maakte: 22-25.

Olhaco wilde graag de wedstrijd winnen en dat gebeurde door een redelijke vierde set, waarbij het al snel met 16-8 voorkwam, maar Sudosa toch nog terug liet komen tot 20-18. Door onder andere drie scores van Faye Albertoe pakte Olhaco de vierde set met 25-19 en trakteerde het thuispubliek op een 3-1 zege. Na afloop werd bekend gemaakt dat Faye Albertoe, Tara van der Sluis, CJ Reijs en Djunga Reijs Olhaco gaan verlaten.

Olhaco-Sudosa-Desto 4 3-1 (25-12, 25-21, 22-25, 25-19)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven