Heren Olhaco pakken drie kostbare punten

Kampen – De heren van Olhaco hebben een uiterst belangrijke 0-3 overwinning behaald tegen concurrent Reflex uit Kampen. Het was een cruciaal duel in de strijd om handhaving, al is Olhaco met nog drie wedstrijden voor de boeg nog niet helemaal veilig. De ploeg van Olhaco-trainer Xander Arling liep wel drie punten uit op de onderste drie ploegen en dat geeft rust. 

Door Reinier de Boer

Er zat vooraf heel wat spanning op de wedstrijd, want de strijd onderin is nog spannend. Nummer twaalf degradeert naar de eerste divisie en nummer elf speelt pd-wedstrijden. In het slechtste geval zou Olhaco nog laatste kunnen worden, maar dan zou Olhaco geen punt meer mogen pakken en moeten de onderste ploegen alles winnen. Olhaco staat nu achtste en heeft tien punten voorsprong op hekkensluiter Huizen 2, negen op nummer elf EVV en acht op nummer tien Reflex. Het zou heel gek moeten gaan, maar normaal gesproken mag Olhaco zich zo goed als veilig noemen.

De 0-3 zege bij Reflex was daardoor een hele belangrijke en in deze fase noodzakelijk. ,,Het was een heerlijke wedstrijd,” zegt Xander Arling. ,,Het was spannend, maar wij waren deze wedstrijd de betere ploeg op belangrijke momenten.” Dat er veel spanning was geven de setstanden 24-26, 23-25 en 16-25 wel aan. In tegenstelling tot veel eerdere wedstrijden hield Olhaco deze keer het hoofd op beslissende momenten wel koel en sloeg toe.

Olhaco begon met Bert Bril, Jorik Knol, Thijs van Noorden, Rens Meijer, Alwin Mijnheer, Jordan Groenewegen en libero Christiaan Boer. ,,Serverend waren we goed en in de side out waren we sterk,” zegt Arling. ,,Jorik Knol speelde heel goed en scoorde veel belangrijke punten. Ook Alex Dijkstra viel goed in. Sander Kemperman heb ik een aantal keren voor de service ingebracht voor Jorik Knol en hij sloeg een paar aces.”

Reflex-trainer/speler Erik Huisken vond zijn ploeg heel slecht en vond dat zijn team nergens aanspraak op mocht maken. ,,Dat het toch nog spannend werd, komt omdat Olhaco ook geen wereldploeg is. Zij speelden echter met overtuiging en verstand.”
Olhaco kan zich gaan opmaken voor een spannende slotfase waarin het drie topploegen treft, namelijk koploper Keistad, Dynamo 2 en Orion 2.

Reflex-Olhaco 0-3 (24-26, 23-25, 16-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven