Dames Olhaco boeken knappe overwinning op Donitas 3

Hoogeveense dames pakken negen punten uit drie laatste duels

Hoogeveen – De dames van Olhaco boekten een kostbare 3-1 zege op nummer zes Donitas 3. Daardoor namen de Hoogeveense dames een paar punten afstand van de onderste regionen. De ploeg is nog niet helemaal veilig en heeft in de resterende twee wedstrijden nog punten nodig om definitief veilig te zijn. De ploeg van invaller-coach Ben van Noorden behaalde vrij onverwacht een degelijke zege op de Groningse dames waar Olhaco jarenlang niet van kon  winnen.

Door Reinier de Boer

Olhaco speelde in acht dagen drie wedstrijden en voegde negen punten aan haar totaal toe. De ploeg lijkt zich daardoor veilig te kunnen spelen, zodat het ook volgend jaar in de tweede divisie uitkomt. Na de verrassende 2-3 zege bij Lycurgus pakte Olhaco woensdag twee bonuspunten tegen koploper Tjoba en behaalde sinds 17 december 2022 weer eens een 3-1 zege en die leverde vier belangrijke punten op. Interim-coach Jarno van Timmeren was zaterdag ziek, waardoor Ben van Noorden zijn taak als coach waarnam. De club is druk bezig een nieuwe trainer te vinden voor het nieuwe seizoen.

Olhaco startte tegen Donitas 3 met twee ex-Olhaco-speelsters Inge Bril en Tessa Schunselaar, met CJ Reijs, Djunga Reijs, Faye Albertoe, Cyanne Werkman, Tara van der Sluis, Stephanie Stienstra en libero Anouk Otten. Zoals de gehele wedstrijd speelde Olhaco met pieken en dalen en dat begon al in de eerste set. Na 4-8 leverde een sterke fase een 18-11 voorsprong op. Er leek weinig aan de hand, maar een inzinking zorgde voor 19-21. Toch knokte Olhaco zich sterk terug en sleepte de eerste set via 25-23 binnen.

In de tweede set zette de thuisclub de goede lijn voort en speelde een dijk van een set. Na 10-10 toonde Olhaco zich stabieler en overklaste in deze fase Donitas 3, dat veel fouten maakte. Olhaco speelde degelijk en liet verdedigend, blokkerend en aanvallend weinig steken vallen en pakte de tweede set overtuigend via 25-13. Twee punten waren al binnen, maar het piepjonge team wilde meer.

De derde set ging heel lang gelijk op. Na 12-16 kwam Olhaco terug tot 18-18 en na 18-20 stond het zo ineens 22-20. In de slotfase pakte Olhaco geen punt meer en gaf door eigen fouten de derde set aan Donitas 3 via 22-25. In de vierde set moest het dan gebeuren. De servicedruk was een belangrijk wapen voor de thuisploeg en door sterke opslagseries van CJ Reijs, Stephanie Stienstra en Cyanne Werkman bezweek Donitas onder de druk. Bij de gasten lukte er weinig meer, terwijl Olhaco degelijk bleef spelen en een grote voorsprong nam. De vierde set kwam geen moment in gevaar. Met maar liefst 25-12 won Olhaco de set en daarmee de wedstrijd met 3-1 en dat was een knappe prestatie.

Invaller-coach Ben van Noorden was blij voor het team. ,,Ik was toevallig in de buurt en was bereidwillig om Jarno te vervangen. Alle credits gaan naar het team. De servicedruk heeft vandaag het verschil gemaakt. Ik vond het knap dat we na de verloren derde set de draad in de vierde set weer knap oppakten. Vergeleken met weken geleden speelt de ploeg met veel meer overtuiging.”

Olhaco-Donitas 3 3-1 (25-23, 25-13, 22-25, 25-12)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven