Heren Olhaco maken 0-2 achterstand goed en verslaan VoCASA 2

Spectaculair duel in sfeervolle ambiance doet oude tijden herleven

Hoogeveen – In een sfeervolle ambiance hebben de heren van Olhaco in een spectaculair duel een kostbare 3-2 zege behaald op VoCASA 2. In de eerste twee sets waren de gasten de betere ploeg en leek een teleurstellende nederlaag voor Olhaco op komst. De thuisclub liet daarna de wedstrijd kantelen en in een ambiance die oude tijden deed herleven, sleepte het alsnog een 3-2 zege in de wacht.

Door Reinier de Boer

De vreugde was na afloop groot bij de spelers van Olhaco en het sterk meelevende publiek. Door de 3-2 zege via 21-25, 16-25, 25-20, 25-17 en 15-11 kwam Olhaco op gelijke hoogte met VoCASA 2 en liep uit op de onderste twee teams. Na drie nederlagen op rij kwam de zege als geroepen. Olhaco-trainer Xander Arling was zichtbaar opgelucht. ,,Dit is wat we kunnen,” zegt hij. ,,In de eerste twee sets was VoCASA beter. Na de 0-2 achterstand heb ik wat wissels toegepast en wat tactische aanpassingen gedaan en die pakten gelukkig goed uit. Ik moet een compliment geven aan het enthousiaste publiek, dat heeft ons echt geholpen.”

Voor het duel stond Olhaco een punt achter VoCASA 2, dus was het een belangrijk duel voor beide teams. In de eerste set was er weinig verschil tot 19-20. De scheidsrechter gaf dubbelfout toen VoCASA uit sloeg. Daarna liep VoCASA uit naar 21-25 en moest Olhaco in de achtervolging. In de tweede set ging de strijd tot 12-12 gelijk op, maar daarna liepen de gasten weg door eigen fouten, misverstanden en verkeerde keuzes. Olhaco werd weggespeeld en leed een royale 16-25 nederlaag, waardoor de bezoekers al een punt in de zak konden steken. Dat leidde op de tribune tot de opmerking ‘We zijn vanavond vroeg thuis’. Dat gebeurde niet, want de thuisclub knokte zich op een indrukwekkende wijze terug in de wedstrijd.

Bert Bril verving in de derde set Stef Hooijer en Jelbert Jongsma kwam voor Jordan Groenewegen. Bjorn Bakker nam steeds de opslag van Alwin Mijnheer voor zijn rekening en dat pakte goed uit. Die wijzigingen zorgden ervoor dat het spel van Olhaco verbeterde. Aanvallend kwam Olhaco meer tot scoren en VoCASA zakte wat weg en beging de nodige servicefouten. Door goede aanvallende acties van Sander Kemperman, Thijs van Noorden en Rens Meijer pakte Olhaco de derde set via 25-20.

De thuisclub kreeg na de wonderbaarlijke kanteling weer hoop en het publiek ging als een blok achter de ontketende thuisclub staan. Onder een oorverdovend lawaai op de tribunes speelde Olhaco een dijk van een vierde set. De gasten kwamen er niet meer aan te pas en leden een kansloze 25-17 nederlaag, waardoor Olhaco een punt binnen sleepte, maar het wilde meer. In een kolkende sporthal Trasselt was de spanning te snijden in de vijfde set. Pas na 11-9 kon Olhaco een gaatje slaan en de laatste punten werden binnen geslagen door de routiniers Thijs van Noorden en Sander Kemperman: 15-11.

De hal ontplofte bijna na de laatste bal en het feest barstte los. ,,Een compliment aan het team, dat we zo sterk zijn teruggekomen. Ik dacht na 0-2 dat het nog zou gaan gebeuren. Toen we de vierde set pakten, voelde ik dat we de wedstrijd ook zouden winnen,” zegt Arling. Olhaco staat negende en heeft vijf punten voorsprong op Reflex, zes op EVV en zeven op Huizen 2.

Olhaco-VoCASA 2 3-2 (21-25, 16-25, 25-20, 25-17, 15-11)