Dames Olhaco boeken sensationele zege bij Lycurgus

Groningen – De dames van Olhaco hebben een sensationele 2-3 overwinning geboekt bij nummer vier Lycurgus. Deze zege kwam voor de Hoogeveense dames als geroepen. Olhaco liep uit op de onderste ploegen en naderde de ploegen die vlak boven hen staan.

Door Reinier de Boer

De setstanden waren 25-19, 16-25, 22-25, 25-18 en 10-15. Olhaco-trainer Jarno van Timmeren noemde de zeer belangrijke overwinning terecht. ,,Ja, wij waren beter, dus was de zege terecht,” zegt hij. Janoux Hof uit Meisjes A maakte haar debuut als libero in Dames 1. Zij verving de zieke Anouk Otten. CJ Reijs, Djunga Reijs, Tara van der Sluis, Faye Albertoe,  Cyanne Werkman en Stephanie Steinstra completeerden het basisteam.

Lycurgus begon beter aan de wedstrijd. ,,Lycurgus heeft een goede ploeg die aanvallend op midden wel erg sterk doorkwam. Wij werkten met het gameplan om deze zoveel mogelijk uit de wedstrijd te houden door de servedruk op de goede plek te leggen en zelf compact te blijven in de passlijn. Dit pakte in set 1 wel al redelijk uit, alleen dekten wij elkaar aanvallend en verdedigend te weinig uit. Daardoor won Lycurgus de eerste set terecht.”

Vanaf set 2 was Olhaco steeds een stap eerder bij de bal en vochten de speelsters voor elke bal. ,,Vooral blokkerend liepen we meer dicht, waardoor direct scoren lastig werd voor Lycurgus.” Olhaco pakte de tweede en de derde set via 16-25 en 22-25. ,,In set 4 kwamen we door concentratieverlies te veel onder druk en werden we een beetje kapot geserveerd in twee series.” Die set ging royaal via 25-18 verloren en daardoor was een vijfde set noodzakelijk, maar daar heeft Olhaco de laatste weken wel ervaring mee.

,,In set 5 was het gevoel van controle weer terug en konden we deze relatief eenvoudig uitspelen. Dit was een hele belangrijke overwinning,” zegt Van Timmeren. Deze drie punten helpen in de strijd om handhaving, maar de ploeg heeft nog wel de nodige punten nodig om zich definitief veilig te spelen. Zaterdag ontvangt Olhaco nummer zes Donitas 3.

Lycurgus-Olhaco 2-3 (25-19, 16-25, 22-25, 25-18, 10-15) 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven