Jeugd Oranje wint van Emmen ’95 in Hoogeveen

‘Deze zege geeft ons meer zelfvertrouwen’

Hoogeveen – De 14-jarige Hoogeveense volleybalster Tara van der Sluis speelde zondagmiddag een thuiswedstrijd met Pré Jeugd Oranje in sporthal Trasselt. Als onderdeel van een trainingsstage onder leiding van bondscoach Ivo Munter oefende Oranje onder 17 jaar in Hoogeveen tegen eerstedivisionist Emmen ’95. Maandag wordt de stage afgesloten met een besloten training.

Door Reinier de Boer

Zondagmorgen hield Ivo Munter en Jeugd Oranje een trainersclinic in sporthal Trasselt. ’s Middags volgde een oefenwedstrijd tegen Emmen ’95, die met 3-1 door Jeugd Oranje werd gewonnen via de setstanden 25-16, 25-23, 16-25 en 25-23. Door enkele gastspeelsters bij Emmen ’95 kreeg de wedstrijd nog meer een Hoogeveens tintje. Cyanne Werkman, CJ Reijs van Olhaco speelden met Emmen ’95 mee, waar de Hoogeveense Dyonne Kroezen sinds dit seizoen speelt. Vorig seizoen speelde zij nog bij Olhaco.

Voor goedgevulde tribunes speelde Tara van der Sluis van Olhaco de eerste twee sets bij jeugd Oranje. Ze scoorde in de eerste set de eerste twee punten en maakte een goede indruk. In de eerste set was Jeugd Oranje heer en meester en sloegen de uitblinksters Roos Grooters van Apollo 8 en Laurine Geerdes van Dynamo er lustig op los waar Emmen geen grip op kreeg. Jeugd Oranje speelde een sterke eerste set en won afgetekend met 25-16.

In de tweede set bleef Tara van der Sluis staan en bij Emmen begon Cyanne Werkman in de basis. In de tweede set waren de rollen in de beginfase omgedraaid, want Emmen startte sterk en kwam met 7-0 voor. Bij 19-15 leek er nog niets aan de hand voor Emmen, maar langzamerhand kwam Jeugd Oranje terug tot 23-22. Daarna maakte Roos Grooters de set via een enorme servicedruk met 25-23 af.

In de derde set wisselde bondscoach Munter vrijwel het gehele team, waardoor Tara van der Sluis naar de bank werd verwezen. Dat pakte niet goed uit voor Jeugd Oranje, want Emmen was heer en meester en won de derde set met overmacht: 25-16. De vierde set bracht de nodige spanning.  Cyanne Werkman kende een goede opslagserie, waarbij ze vier punten scoorde. Zij en CJ Reijs werden zo nu en dan ingebracht door Emmen-trainer Björn Stricker. Tot 22-22 ging de strijd gelijk op, maar daarna was Jeugd Oranje koelbloediger: 25-23. Na twee uur was Jeugd Oranje blij met de moeizame 3-1 overwinning. Voor Emmen waren de druiven zuur, omdat de ploeg in de slotfase verzuimde de tweede en vierde set binnen te slepen.

Selectiemoment
Tara van der Sluis heeft vorige week weer een selectiemoment overleefd, waardoor ze bij de laatste achttien speelsters zit. Er zullen de komende tijd nog zes speelsters moeten afvallen, want Munter neemt twaalf speelsters mee naar het kwalificatietoernooi voor het EK dit jaar in Frankrijk. Tara was tevreden over de wedstrijd. ,,Ja, ik ben wel tevreden, maar mijn gevoel zegt dat het toch wel iets beter had gekund. Deze overwinning geeft toch wel meer zelfvertrouwen. Het voelde erg fijn om in je eigen hal te spelen met familie op de tribune. Ik vind het wel jammer dat ik maar twee sets heb gespeeld, maar alle achttien speelsters krijgen speeltijd. Het was mooi dat Jeugd Oranje ook eens in Hoogeveen is geweest.” Het initiatief hiervoor kwam van vader Harm van der Sluis en bondscoach Ivo Munter honoreerde dit verzoek. De organisatie berustte bij Olhaco dat ervoor zorgde dat de trainingen en de wedstrijd onder de juiste omstandigheden plaats konden vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven