Heren Olhaco doen zich opnieuw tekort

Olhaco-trainer Xander Arling baalt van onnodige nederlaag tegen Sudosa-Desto

Hoogeveen – De frustraties vierden hoogtij bij Olhaco-trainer Xander Arling na de nipte 1-3 nederlaag tegen titelkandidaat Sudosa-Desto. Weer deed de Hoogeveense ploeg niets onder voor een topploeg uit de Topdivisie, maar opnieuw bleef de thuisclub met een kater achter. Ook was Arling boos op de arbiter, omdat hij in de vierde set bij 25-24 een in zijn ogen verkeerde en cruciale beslissing nam.

Door Reinier de Boer

Zo eindigde de wedstrijd voor Olhaco dat gelijkwaardig was aan de Assenaren, op een vervelende manier. Arling heeft vrijwel nooit kritiek op scheidsrechters, maar deze keer kon hij zich niet inhouden, want het kostte zijn ploeg in ieder geval een punt. Bij 25-24 in de vierde set bij 1-2 voor de gasten, zag de arbiter een voetfout van Olhaco. ,,Ik vond dat een rare beslissing, want het als het er een was, was het niet hinderlijk,” zegt hij. ,,Ik heb geen idee wat hij dacht. Niemand begreep deze beslissing. Het rallypunt hadden we gescoord en dan hadden we de set gewonnen en een punt gehad. Ik ben daar wel boos over en ik vind het echt vervelend.” Olhaco wilde graag stunten tegen de gasten, die nog kans maken op de titel.

De thuisclub begon met Bert Bril, Rens Meijer, Sander Kemperman, Thijs van Noorden, Jelbert Jongsma, Alwin Mijnheer en libero Christiaan Boer. De thuisploeg speelde een uitstekende eerste set, waarin het met de service Sudosa zwaar onder druk zette. Bij 19-13 leek de set al binnen, maar Olhaco liet de gasten terugkomen tot 20-18. Toch won Olhaco de eerste set met 25-21 en dat betekende een fraaie start voor de thuisclub. Zoals vaker in het volleybal is elke set geen garantie voor de volgende. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Sudosa begon beter te serveren en te blokkeren, terwijl Olhaco meer fouten maakte. De thuisclub kwam er niet aan te pas en verloor de set kansloos met 15-25. In de derde set vergooide Olhaco haar kansen op setwinst door maar liefst acht servicefouten. ,,Zij hebben moeite met een topspinservice en als wij gemakkelijk serveren scoren zij gemakkelijk. Vandaar dat wij moeilijk zouden serveren, maar dat ging helaas gepaard met veel servicefouten.” Ondanks de opslagfouten werd het een gelijkopgaande strijd in de derde set. Na 23-23 maakte Olhaco twee fouten, waardoor Sudosa met de schrik vrij kwam en met 23-25 won.

Weer had Olhaco het gevoel dat er meer in zat, maar opnieuw kon de set niet binnen gesleept worden. De vierde set leverde nog meer frustraties bij de thuisclub op, want Olhaco hield knap gelijke tred met de favoriet. Olhaco leek bij 18-14 op weg naar de 2-2, maar weer liet het Sudosa terugkomen tot 22-22. Daarna ontstond een zinderende slotfase, waarbij de arbiter een bepalende rol speelde. Rens Meijer scoorde 25-24 en daarna leek Olhaco de set te winnen, maar de arbiter gooide roet in het eten. ,,Daarna maakten we een domme netfout en geven we de wedstrijd weg,” zegt Arling. ,,Ondanks de nederlaag hebben we goed gespeeld tegen de nummer twee. We groeien elke week, maar sommigen moeten leren omgaan met de big points. Het is wel mooi te zien dat de opdrachten goed worden uitgevoerd. Het is dan ook erg jammer dat we deze wedstrijd niet winnen. De marges tussen de ploegen zijn erg klein. De topploegen pakken in de slotfases wel door en de andere teams niet.”

Olhaco-Sudosa-Desto 1-3 (25-21, 15-25, 23-25, 26-28)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven