Dames Olhaco verslaan hekkensluiter Flash/V

Hoogeveense dames spelen vijfde vijfsetter op rij
Veendam – De dames van Olhaco hebben een belangrijke 2-3 overwinning geboekt bij hekkensluiter Flash/Veendam. De Hoogeveense dames speelden de vijfde vijfsetter op rij, maar na drie nederlagen werd deze keer wel de winst gepakt via 22-25, 18-25, 26-24, 25-22 en 6-15. Olhaco nam verder afstand van de drie concurrenten, die onder hen staan.

Door Reinier de Boer

Trainer Jarno van Timmeren was niet aanwezig en Jheffry Albertoe was zijn vervanger. Olhaco startte met Antoinette Koning, Jolein de Haan, Sandra van de Beld, Djunga Reijs, Tara van der Sluis, Cyanne Werkman en libero Anouk Otten. Olhaco begon met twee sterke sets, die overtuigend gewonnen werden. ,,Door een goede pass werd de blokkering van Flash makkelijk weggespeeld, waardoor onze aanvallers steeds een enkel blok tegenover zich hadden staan,” zegt Jheffry Albertoe. ,,De focus lag op vertrouwen hebben in de eigen blokkering/verdediging. Daardoor werd er niet teveel risico genomen met onze eigen service.”

Olhaco kon het niveau van de eerste twee sets in de derde en vierde niet vasthouden. ,,De focus was weg, waardoor we veel persoonlijke fouten maakten. We begingen veel servicefouten en ook hier en daar wat netfouten. Ook aanvallend waren we wat slapjes, waardoor de verdedigers van Flash de meeste ballen gemakkelijk konden hebben. Hierdoor kreeg Flash meer vertrouwen en gingen ze met veel meer lef spelen.” Aanvoerster Cyanne Werkman vond dat de concentratie minder werd. ,,Er mislukte veel en misschien was het wel spanning. Het liep niet meer bij ons. Dat was ook in de vierde set het geval.”

Olhaco wilde de vijfde set graag winnend afsluiten. Tot 6-6 ging de spannende strijd gelijk op, maar daarna serveerde Cyanne Werkman de wedstrijd uit via een goede opslagserie: 6-15. ,,In de vijfde set hebben we vanaf het begin servicedruk gezet, zodat de tegenstander niet in hun spel kon komen en zorgden we steeds dat elke side out in ons voordeel was.” zegt Albertoe. Cyanne Werkman was zeer tevreden over de vijfde set. ,,We waren op alle fronten beter en Djunga Reijs scoorde in die set veel. We hebben terecht gewonnen, maar we hebben wel het gevoel dat we een punt te weinig hebben gepakt. We hadden de derde set moeten winnen, dat was jammer.”

Flash/V-Olhaco 2-3 (22-25, 18-25, 26-24, 25-22, 6-15)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven