Dames Olhaco winnen Drentse derby van Dok

,,Het was een vechtwedstrijd met veel beleving’

Dwingeloo – De dames van Olhaco hebben een belangrijke 2-3 overwinning geboekt in de Drentse derby met Dok uit Dwingeloo. In een spannende vechtwedstrijd nam de ploeg van trainer Jarno van Timmeren revanche op de eerder geleden nederlaag in Hoogeveen. Door de kostbare zege nam Olhaco meer afstand van de onderste ploegen, alleen Zwolle 3 kwam dichterbij.

Door Reinier de Boer

Na de onverwachte 2-3 nederlaag tegen concurrent Grijpskerk wilde Olhaco graag de Drentse derby met Dok winnend afsluiten. Dok stond voor de wedstrijd een plaats boven Olhaco met drie punten meer. Dat gaf het belang van deze wedstrijd wel aan. Jarno van Timmeren, die zolang er geen nieuwe trainer is gevonden, de dames zal trainen en coachen, koos voor CJ Reijs, Anouk Otten, Djunga Reijs, Cyanne Werkman, Tara van der Sluis, Jolein de Haan en libero Marjolein Bouwmeester.

Het was de eerste keer dat Marjolein Bouwmeester een competitieduel voor Dames 1 van Olhaco speelde. Zij speelt in Dames 4 en kwam vorig seizoen nog voor Dok uit. Jarno van Timmeren noemde het treffen met Dok een vechtwedstrijd. ,,Ja, inderdaad. Waar we het vorige week tegen Grijpskerk lieten liggen op het gebied van werken voor elkaar en de extra stap, hebben de meiden dat deze wedstrijd top gedaan. Er was veel beleving en strijdlust. Ook als het even tegen zat. Hier kunnen we verder mee.”

Na een tegenvallende eerste set die met 25-17 naar de thuisclub ging, herstelde Olhaco zich knap in de tweede set. ,,Stephanie Stienstra heb ik op diagonaal ingebracht,” zegt Van Timmeren. ,,Zij bracht wat meer rust in de verdediging en het spel. Jolein deed het overigens prima.” Olhaco knokte zich in de tweede set naar een overtuigende 11-25 zege. De gasten pakten in de derde set knap door en wonnen die set met 22-25, waardoor een 1-3 zege lonkte. Die kwam er uiteindelijk niet, want Olhaco kon het niveau van de tweede en derde set in de vierde niet vasthouden. ,,Gedurende de vierde set heb ik Antoinette Koning nog geprobeerd op de spelverdelerpositie om de kentering te maken. Alleen was het verschil te groot om een vijfde set te voorkomen.”

De wedstrijd kreeg een spannend toetje in de vorm van een vijfde set, waarin het krachtsverschil miniem was. Het pleitte voor de Hoogeveense dames, dat ze tot het eind bleven vechten voor een gunstig resultaat en zich zeer koelbloedig toonden. De spanning was te snijden, maar uiteindelijk konden de armen van Olhaco van blijdschap omhoog na een nipte 13-15 zege en een 2-3 overwinning. Zwolle 3 kwam wel een punt dichterbij, maar Olhaco liep verder uit op Sudosa 4, Grijpskerk en Flash/V, die allemaal verloren.

Dok-Olhaco 2-3 (25-17, 11-25, 22-25, 25-16, 13-15)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven