Heren Olhaco zijn dichtbij stunt tegen Madjoe

‘Deze nederlaag voelt erg zuur’

Hoogeveen – De heren van Olhaco zijn er opnieuw niet in geslaagd van Madjoe uit Enkhuizen te winnen, zodat de gasten een ‘angstgegner’ voor Olhaco beginnen te worden. Olhaco miste vele kansen om de eerste zege op Madjoe te realiseren, maar de ploeg maakte op de belangrijke momenten fouten, zodat Madjoe goed weg kwam met een 1-3 zege via 20-25, 19-25, 25-21 en 23-25.

Door Reinier de Boer

Olhaco startte de wedstrijd tegen Madjoe met Bert Bril, Rens Meijer, Jorik Knol, Jordan Groenewegen, Alwin Mijnheer, Thijs van Noorden en libero Christiaan Boer. In de eerste set toonde Madjoe zich iets stabieler dan Olhaco, dat niet echt in de wedstrijd zat en teveel onnodige fouten maakte. Blokkerend pakte de ploeg weinig en de servicedruk was te laag. Olhaco kreeg geen vat op de aanval van Madjoe, waardoor de gasten uitliepen naar 14-20. Olhaco kwam goed terug tot 17-20, waarna de ploeg fout serveerde, waarna de inhaalrace stokte. Uiteindelijk won Madjoe de eerste set met 20-25.

In de tweede set kon Olhaco het spannender maken. Bij 14-15, 18-19 en 19-21 waren er mogelijkheden voor Olhaco, maar een draagbal, een foute stop en goed blok van Madjoe zorgden voor de 19-25 zege van de gasten in de tweede set. In de derde set bracht trainer Xander Arling Sander Kemperman voor Jorik Knol in de ploeg. In deze set kwam Olhaco voor het eerst op voorsprong. De thuisclub moest keihard werken om punten tegen het stugge Madjoe te behalen. De gasten scoorden heel vaak via het blok en op hun middenaanval kreeg Olhaco maar geen vat. Na 21-20 hield Olhaco het hoofd koel en won de set met 25-21. In de vierde set ging de strijd gelijk op. De spanning bleef tot het einde groot. Bij 23-23 beging Sander Kemperman een foute opslag en blokkeerde Madjoe een aanval af, waardoor Olhaco een zeer zure nederlaag leed: 23-25.

Olhaco-trainer Xander Arling was zeer teleurgesteld na de vijfde nederlaag op rij. ,,We hebben het weer laten liggen, net als tegen DIO/B. Madjoe speelde geen geweldige wedstrijd, maar het voelt heel zuur dat we de vierde set verloren en daarmee de wedstrijd. We hebben wel vechtlust laten zien, maar op de belangrijke momenten halen we de punten niet binnen en doen we niet het juiste. Serverend liep het niet goed bij ons en omdat Madjoe een snelle aanval had, blokkeerden we niet altijd optimaal, al is dat veel beter dan het geweest is. Wij doen de hele wedstrijd goed met hun mee, maar op dat ene belangrijke moment laten we het liggen. Op zich is het goed dat we tegen de nummer vijf goed mee kunnen doen, want zij waren wel aan hun stand verplicht te winnen. Toch voelt deze nederlaag erg zuur. Na de wedstrijd hadden de spelers een bierproeverij georganiseerd en daar moest ik wel even voor in de stemming komen. Daarna was het erg gezellig en is het laat geworden.”

Olhaco-Madjoe 1-3 (20-25, 19-25, 25-21, 23-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven