Heren Olhaco laten Keistad één set schrikken

,,We hebben een mooie eerste seizoenshelft gehad”

Hoogeveen – De heren van Olhaco konden niet voorkomen dat Keistad uit Amersfoort de titel winterkampioen binnen haalde. De ploeg van trainer Xander Arling verloor met 0-3, waarbij de thuisclub de koploper alleen in de eerste set even liet schrikken. Verder was Keistad verreweg de betere ploeg en won via 23-25, 17-25 en 16-25.

Door Reinier de Boer

Vooraf was duidelijk dat koploper Keistad de torenhoge favoriet was in het thuisduel van Olhaco. De gasten wonnen hun laatste negen duels op rij en verloren alleen op de eerste wedstrijddag van Sudosa. Olhaco had niets te verliezen en begon voortvarend aan de eerste set. Arling stuurde Bert Bril, Rens Meijer, Jordan Groenewegen, Alwin Mijnheer, Thijs van Noorden, Sander Kemperman en libero Christiaan Boer het veld in.

Olhaco startte goed en kwam met 7-6 voor, waarbij het toen al drie punten cadeau had gegeven wegens foute opslagen. Bij 11-16 leek Keistad de set beslist te hebben, maar door rake klappen van Rens Meijer en Sander Kemperman knokte de thuisclub zich terug tot 17-17. Daar had Keistad zichtbaar niet op gerekend gezien de nodige irritaties. Olhaco bracht Keistad even in de problemen en bij 23-22 leek een verrassende setwinst een kwestie van tijd. Die kwam er echter niet en dat kan de thuisploeg zichzelf aanrekenen. Een foute opslag, een foute stop en een blok zorgden ervoor dat Keistad met de schrik vrij kwam en alsnog met de eerste set aan de haal ging: 23-25. ,,We hebben een goede eerste set gespeeld,” kijkt Olhaco-trainer Xander Arling terug. ,,We hadden niet helemaal onze dag, maar Keistad is gewoon een goede ploeg. De eerste set hebben we door eigen fouten in de slotfase uit handen gegeven, al dwingt een ploeg als Keistad dat ook af.”

In de tweede set ging de strijd tot 13-13 gelijk op, maar daarna was Keistad op alle fronten beter dan de Hoogeveners. Olhaco liet bij vlagen goed volleybal zien, maar de gasten waren stabieler en beschikten over meer aanvalskracht. Olhaco kreeg maar geen vat op de buitenaanvallers van de bezoekers, terwijl Olhaco te weinig de kansen benutte. De tweede set ging via 17-25 vrij eenvoudig naar de winterkampioen.

In de derde set begon Olhaco goed, maar na 12-12 maakte Keistad het verschil en liep uit naar 12-20. Een korte opleving van Olhaco betekende 16-20, maar daarna scoorde Olhaco geen punt meer: 16-25. Na een uur en een kwartier was de derde nederlaag op rij van Olhaco een feit. ,,Keistad was beter. Ik heb door wissels geprobeerd het tij te keren, maar Keistad was gewoon veel sterker. We hebben een mooie eerste seizoenshelft gehad en hopelijk kunnen we dat volgend jaar voortzetten,” zegt Arling. Na een korte winterstop begint Olhaco de tweede seizoenshelft op zaterdag 14 januari 2023 met een loodzware uitwedstrijd tegen DIO/B.

Olhaco-Keistad 0-3 (23-25, 17-25, 16-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven