Dames Olhaco maken het Tjoba één set lastig

‘Dit hoort bij een jong team in de groei’

Hoogeveen – De dames van Olhaco waren vol goede moed voor de wedstrijd tegen koploper Tjoba, maar na anderhalf uur moest de ploeg van trainer Tjarko Muis genoegen nemen met een 0-4 nederlaag. Alleen in derde set had Olhaco kans op setwinst, maar in de overige sets was Tjoba de betere ploeg. De setstanden waren 13-25, 8-25, 22-25 en 19-25.

Door Reinier de Boer 

Olhaco-trainer Tjarko Muis had vooraf minimaal op een puntje gehoopt en had iets meer verwacht dan een 0-4 nederlaag. ,,Ik ben behoorlijk teleurgesteld. Met 4-0 verliezen van Tjoba kan, ze staan niet voor niets bovenaan. Maar de manier waarop heeft me teleurgesteld. We spelen te wisselvallig en laten te snel onze kop hangen. Zonder de juiste beleving en overtuiging ben je tegen een team als Tjoba volledig kansloos. In de derde set leek het even te kantelen en zag je dat, zodra de beleving en overtuiging erin zit, we het Tjoba erg lastig kunnen maken. Helaas maken we het niet af en zakten we weer terug in niveau. Het hoort allemaal bij een jong team in de groei, hoor, maar ik had op meer gehoopt en eigenlijk ook iets meer verwacht. Kop op en door naar volgende week, dan moeten er punten gepakt worden tegen directe concurrent Sudosa 4.”

Olhaco begon de wedstrijd met CJ Reijs, Cyanne Werkman, Mirte van der Werf, Djunga Reijs, Tara van der Sluis, Jolein de Haan en libero Anouk Otten. In de eerste set bleef Olhaco tot 12-13 uitstekend bij, maar door een goede opslagserie van spelverdeelster en ex-Olhaco-speelster Alinda Willems uit Hoogeveen liep Tjoba uit naar 12-21. Tjoba beschikte over meer aanvalskracht en was op alle fronten stabieler. In de tweede set was het krachtsverschil erg groot. Bij Olhaco ging er veel mis en de thuisclub kreeg geen vat op de aanvalsters van de gasten. Ook met de opslag had Olhaco veel moeite. De tweede set ging eenvoudig via 8-25 naar Tjoba. In de derde set begonnen Faye Albertoe en Leonie Roeda in de basis voor Mirte van der Werf en Tara van der Sluis. Dit was de beste set van Olhaco, dat het Tjoba erg lastig maakte. Er was durf bij de opslag en in de aanval en toen bleek dat Olhaco gelijkwaardig kon zijn aan Tjoba. In de slotfase vergat de thuisclub echter door te drukken, waardoor Tjoba met de schrik vrij kwam en met 22-25 won. Ook in de vierde set kon Olhaco redelijk bijblijven, maar uiteindelijk bleek Tjoba stabieler en constanter en won de vierde set met 19-25.

Zaterdag speelt Olhaco een hele belangrijke wedstrijd tegen concurrent Sudosa-Desto 4 om 11.00 uur in Assen.

Olhaco-Tjoba 0-4 (13-25, 8-25, 22-25, 19-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven