Dames Olhaco winnen belangrijk duel van Sudosa-Desto 4

,,Ik ben trots op de ploeg”

Assen – De wedstrijd die gewonnen moest worden om aan te kunnen haken bij de middenmoot, wonnen de dames van Olhaco ook. De ploeg van trainer Tjarko Muis behaalde een uiterst belangrijke 1-3 zege op Sudosa-Desto 4 in Assen. Door de vier punten steeg Olhaco van de tiende naar de achtste plaats. De winterstop duurt tot 14 januari 2023.

De aanloop naar de wedstrijd met Sudosa-Desto 4 verliep niet rooskleurig. Mirte van der Werf maakte deze week bekend dat ze stopt met volleybal. Libero Anouk Otten was ziek en Faye Albertoe speelde een paar velden verderop in de Olympus hal met mA1. Olhaco-trainer Tjarko Muis was blij met de cruciale winst. ,,Ik ben blij dat we van een directe concurrent hebben gewonnen. Dat is knap gezien de afgelopen week waarin het nodige is gebeurd. Het stoppen van Mirte viel ons erg rauw op het dak. Ze ondervindt fysieke problemen en heeft daardoor het plezier in volleybal verloren. Door de ziekte van Anouk Otten was ik blij dat Marieke Bouwers uit Dames 2 als libero kon meespelen. Het was erg jammer dat ze in de vierde set wegens een enkelblessure moest uitvallen. Spelverdeelster Antoinette Koning fungeerde daarna als libero. Gezien de omstandigheden ben ik trots op het team dat ze verdiend gewonnen hebben. We hadden maar een passer/loper en toch hebben we gewonnen.”

Olhaco begon de partij met CJ Reijs, Tara van der Sluis, Jolein de Haan, Djunga Reijs, Stephanie Stienstra, Cyanne Werkman en libero Marieke Bouwers. De eerste set kende een bizar verloop. Olhaco startte sterk en liep uit naar een 9-17 voorsprong. Na een enorme inzinking van Olhaco stond het even later 17-17. Het pleitte voor Olhaco dat het zich toch naar een 22-25 zege knokte. In de tweede set lukte er erg weinig bij Olhaco en die leverde een forse 25-16 nederlaag op. ,,Met een jong team heb je met pieken en dalen te maken. Dat hoort bij een jong team en ik ben blij dat het tot één set beperkt bleef, want in eerdere wedstrijden heeft dat wel eens langer geduurd,” zegt Muis. In de derde set was er spanning, waarbij Olhaco acht punten cadeau gaf door foute opslagen. Na 20-20 zorgde een sterke opslagserie van Jolein de Haan voor de verlossende 20-25 winst. In de vierde set raakte libero Marieke Bouwers geblesseerd aan de enkel, waardoor spelverdeelster Antoinette Koning op de voor haar ongebruikelijke liberopositie moest spelen. Olhaco pakte de draad daarna goed op en liep zonder veel problemen uit naar een overtuigende 14-25 zege. De opluchting was groot na de kostbare vier punten, waardoor de directe gevarenzone verlaten kon worden. Olhaco gaat nu de winterstop in, maar op zaterdag 14 januari 2023 staat alweer de belangrijke thuiswedstrijd tegen Grijpskerk op het programma.

Sudosa-Desto 4-Olhaco 1-3 (22-25, 25-16, 20-25, 14-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven