Heren Olhaco komen net tekort tegen Orion 2

Doetinchem – De heren van Olhaco hebben in Doetinchem een 3-1 nederlaag geleden tegen Orion 2. Het verschil was niet groot tussen beide middenmoters. Dat geven de setstanden 25-20, 27-25, 23-25 en 25-23 ook wel aan. Olhaco-trainer Xander Arling was teleurgesteld over het feit dat zijn ploeg na de derde set de wedstrijd niet naar zich toe kon trekken. 

Door Reinier de Boer

,,Ik ben een klein beetje teleurgesteld,” zegt Arling. ,,We zaten er vlak bij. We zijn de afgelopen weken veel vooruit gegaan. Een beter resultaat was leuk geweest.” Olhaco startte het duel met Orion 2 met Jordan Groenewegen, Alwin Mijnheer, Sander Kemperman, Bert Bril, Rens Meijer, Thijs van Noorden en libero Christiaan Boer. Jelbert Jongsma brak een vinger tijdens de training en Stef Hooijer was ziek.

De eerste set ging tot 14-14 gelijk op. ,,Zij waren in de serve stabieler, waardoor ze sneller uitliepen,” zegt Arling. In de tweede set rook Olhaco kansen. De hele set ging gelijk op, maar Orion 2 pakte de set nipt via 27-25. ,,In de derde set ging het precies hetzelfde, alleen wisten wij op 23-23 door te drukken en te winnen.” Olhaco begon enthousiast aan de vierde set. ,,Ja, we hadden het gevoel de wedstrijd naar ons toe getrokken te hebben, maar helaas was dat niet waar. We kwamen in het begin van de set drie tot vier punten achter. Dit gat hebben we niet meer goed kunnen maken.”

Olhaco zakte door de nederlaag naar de negende plaats en werd gepasseerd door Orion 2. Zaterdag om 18.30 uur speelt Olhaco haar laatste wedstrijd van 2022. Topploeg Keistad uit Amersfoort komt dan op bezoek in sport Trasselt.

Orion 2-Olhaco 3-1 (25-20, 27-25, 23-25, 25-23)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven