Heren Olhaco kennen droomstart na vierde overwinning

Gretige Hoogeveners volleyballers verslaan Reflex

Hoogeveen – De heren van Olhaco gingen na de laatste plaats van het vorige seizoen onbevangen het huidige seizoen in. Dat pakt tot nu toe uitstekend uit, want na zeven duels heeft de ploeg van trainer Xander Arling al twaalf punten en neemt een knappe zesde plaats in. Olhaco versloeg Reflex uit Kampen met 3-1, waar vrijwel nooit van gewonnen werd.

Door Reinier de Boer

Xander Arling spreekt van een droomstart met vier zeges en drie nederlagen. ,,Ja, het gaat lekker. Dit is echt genieten. De jongens zijn fel op de trainingen en in de wedstrijden spelen we goed, zoals tegen Reflex.” Bij Reflex vond afgelopen zomer een leegloop plaats, waardoor er nu een piepjong team staat. Bij Olhaco veranderde er ook veel, maar kreeg wat meer ervaring in het team. De wedstrijd begon direct met een ongekend spannende eerste set.

Olhaco startte met Bert Bril, Sander Kemperman, Rens Meijer, Jelbert Jongsma, Thijs van Noorden, Alwin Mijnheer en libero Christiaan Boer. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Reflex kwam soms op een drie punten voorsprong, maar verder was het verschil miniem. Bij 24-22 en 24-23 verzuimde Olhaco de set binnen te halen, waarna een ongemeen zinderende slotfase aanbrak. Rens Meijer en Thijs van Noorden scoorden er op los, maar Reflex gaf geen krimp. De vraag was wie het beslissende foutje zou maken. De toeschouwers zaten op het puntje van de tribunebank. De gasten lieten zeven setpunten onbenut. Bij 37-37 naderde Olhaco het record van 41-39, dat het jaren geleden in Sleen liet noteren. Zo ver kwam het uiteindelijk niet. Na 37-37 scoorde de 42-jarige Sander Kemperman 38-37, waarna een blok na 35 minuten de setwinst voor Olhaco betekende: 39-37. Dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd.

Ook in de tweede set was er spanning. Reflex had moeite met de opslag van Olhaco, waardoor de thuisclub met 16-11 voor kwam. Na een mindere fase kwam Reflex terug tot 23-22. Opnieuw was het even spannend, maar een klap van routinier Sander Kemperman en een foute stop van ex-Olhaco-speler Thijs Schunselaar leverden de tweede set op via 25-22. De derde set werd weer de ‘beruchte’ derde set na een 2-0 voorsprong. De concentratie ebde zichtbaar even weg bij de thuisclub. De ploeg maakte te veel fouten en Reflex profiteerde daar goed van: 15-25. In de vierde set stonden de ervaren aanvallers Kemperman, Van Noorden en Meijer weer op en dat aanvalsgeweld was Reflex te machtig. Na 16-11, 20-17 en 23-20 was het de 37-jarige Thijs van Noorden, die het beslissende punt binnen sloeg, waarna het feest kon los barsten.

Na afloop werd er nog lang nagepraat over de eerste set. ,,Ik heb eigenlijk nooit het gevoel gehad dat we die zouden verliezen,” zegt Xander Arling. ,,We hebben vertrouwen en genoeg aanvallers, die goed in de wedstrijd zaten.”

Olhaco-Reflex 3-1 (39-37, 25-22, 15-25, 25-20)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven