Dames Olhaco maken het Lycurgus een set lastig

‘We laten drie punten liggen’

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben tegen nummer drie Lycurgus niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van trainer Tjarko Muis verloor met 1-3 via 17-25, 16-25, 25-19 en 18-25.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Tjarko Muis was niet tevreden over het spel van zijn ploeg. ,,Ik ben niet een coach die vaak boos wordt en het is ook erg lang geleden dat ik zo boos geweest ben als zaterdag. Als wij ons eigen niveau halen, de opdrachten en afspraken nakomen, dan maken we tegen Lycurgus een kans en dan hadden we zelfs kunnen winnen. De meiden moeten gaan leren dat volleybal vaak keihard werken is en je met een killersmentaliteit moet spelen. Dat heb ik niet of nauwelijks gezien aan onze kant van het net. Daarnaast voeren we de opdrachten niet uit waardoor het voor de tegenstander makkelijk wordt om ons te verslaan. We pakken een puntje, daar ben ik blij mee, maar we laten er in mijn ogen drie liggen. We gaan weer vooruit kijken en uit een ander vaatje tappen.”

Olhaco begon de wedstrijd met CJ Reijs, Djunga Reijs, Jolein de Haan, Mirte van der Werf, Tara van der Sluis, Cyanne Werkman en libero Anouk Otten. In de eerste helft liet Olhaco soms leuk volleybal zien, maar het bleek te weinig om de set naar zich toe te kunnen trekken. Lycurgus met als trainer ex-Olhaco-trainer Mohammed Romdhane, was stabieler en voerde het spelletje beter uit. De eerste set ging dan ook eenvoudig naar de gasten via 17-25.

Ook in het begin van de tweede set was er sprake van krachtsverschil. Olhaco kwam op alle fronten tekort en kwam al gauw met 4-14 achter. Daarna leefde de thuisclub op en een sterke fase bracht Olhaco terug tot 11-14. Een foute opslag was de inleiding tot een sprint van Lycurgus naar 11-17, maar toch kwam Olhaco terug tot 16-18. Door opnieuw een foute opslag liet Olhaco de gasten uitlopen naar 16-25.

In de derde set verving Faye Albertoe Jolein de Haan, terwijl de andere speelsters bleven staan. In de derde set speelde Olhaco uitstekend. Via geconcentreerd spel kwam Olhaco met 17-12 voor, maar opnieuw zorgde een mindere fase voor een inhaalrace van Lycurgus:17-16. Daarna herpakte Olhaco zich goed en liep uit naar 25-19.

In de vierde set zag het er eigenlijk nooit naar uit dat Olhaco voor een verrassing zou kunnen zorgen. Tot 6-6 kon de thuisclub nog bijblijven, maar daarna was Lycurgus beter. Olhaco maakte te veel fouten en bij 10-16 was het geloof in een goede afloop wel weg. Olhaco was vaak te laat op veel tactische ballen van de gasten. Lycurgus won de vierde set met 18-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3.

Olhaco-Lycurgus 1-3 (17-25, 16-25, 25-19, 18-25)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven