Dames Olhaco geven Donitas 3 goed partij

Groningen – De dames van Olhaco hebben tegen Donitas 3 geen overwinning weten te behalen. De ploeg van trainer Tajrko Muis verloor met 3-1 via 25-23, 22-25, 25-13 en 25-18. Olhaco staat achtste met dertien punten uit acht wedstrijden. De Olhaco-trainer was tevreden over zijn ploeg en kan verder met de prestatie van zijn piepjonge team.

Door Reinier de Boer

Donitas 3 is een echte ‘angstgegner’ voor de Hoogeveense dames. Vorig seizoen lukte het na jaren weer eens te winnen van de Groningse dames in Hoogeveen, maar in Groningen won Olhaco nauwelijks. Ook zaterdag leed Olhaco een nederlaag, waarbij het de eerste twee sets gelijkwaardig was.

Olhaco-trainer Tjarko Muis was ondanks de 3-1 nederlaag positief gestemd. ,,Ja, we begonnen prima aan de wedstrijd en we hadden gelijk de eerste set de kans om toe te slaan,” zegt hij. ,,Helaas vergeten we op het eind van de set door te drukken. De tweede set hebben we de goede lijn doorgezet en lieten we zien wat we kunnen. Dit resulteerde dan ook in winst. De derde set kwamen we helaas in een dip en het duurde lang voor we daar uit kwamen. De vierde set knokten we ons wel weer terug, maar helaas niet voldoende om er nog een vijfde set uit te slepen. Na vorige week moet ik de dames een compliment geven, ze hebben zich aardig herpakt na vorige week. Hier kunnen we weer verder mee.”

In de eerste set startte Olhaco met CJ Reijs, Jolein de Haan, Mirte van der Werf, Djunga Reijs, Tara van der Sluis, Cyanne Werkman en libero Anouk Otten. In de vierde set speelde Leonie Roeda voor Tara van der Sluis.

Zaterdag is Olhaco vrij, waarna op zaterdag 10 december koploper Tjoba naar Hoogeveen komt.

Donitas 3-Olhaco 3-1 (25-23, 22-25, 25-13, 25-18)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven