Heren Olhaco verslaan taai Huizen 2

‘We maken het te spannend’

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben hun derde overwinning van dit seizoen geboekt. Tegen de taaie hekkensluiter Huizen 2 ging dat echter niet zonder slag of stoot. In de eerste set kwam Olhaco er niet aan te pas en de tweede werd ternauwernood binnen gesleept. De laatste twee sets won Olhaco met ruimer verschil, waardoor de ploeg tevreden kon zijn met de 3-1 winst.

Door Reinier de Boer

Promovendus Huizen 2 was nog puntloos en hoopte tegen Olhaco haar eerste punten te pakken. Dat zag er in de eerste set ook naar uit, want een ontketend Huizen, dat met veel durf speelde, gaf het zwak startende Olhaco geen kans. Olhaco startte met Bert Bril, Rens Meijer, Jordan Groenewegen, Alex Dijkstra, Jorik Knol, Alwin Mijnheer en libero Christiaan Boer. Bij de gasten lukte alles en bij Olhaco lukte weinig. Met een hoge servicedruk kwam Olhaco nauwelijks aan goede aanvallen toe, terwijl Huizen 2 er op los scoorde. De eerste set ging dan ook terecht via 17-25 naar de bezoekers.

De tweede set was ongekend spannend. Dat leek er eerst niet op, want Olhaco spurtte naar 17-11, maar zakte daarna even weg. Bij 23-17 was er niets aan de hand voor Olhaco, maar liet Huizen tot 23-23 terugkomen, waardoor het onnodig spannend werd. Bij 25-26 was Huizen dichtbij de 0-2 en haar eerste punt, maar good old Thijs van Noorden scoorde drie keer op rij en sleepte de tweede set met moeite binnen: 28-26. ,,Thijs bracht lekkere positieve energie waar het team behoefte aan had,” zegt Olhaco-trainer Xander Arling. ,,Hij was erg belangrijk.”

Ook de derde set verliep moeizaam voor de thuisclub. In het begin kwam de ploeg op achterstand, maar Olhaco knokte zich terug tot 20-20. Door punten van opnieuw Thijs van Noorden en Rens Meijer liep Olhaco in de slotfase uit naar 25-22, waarbij het laatste punt door een foute opslag van Huizen ontstond.

In de vierde set kon Olhaco pas na 16-16 het verschil maken. In deze fase van de set was het Rens Meijer, die een hoofdrol voor zich opeiste en een handvol punten scoorde: 25-20. Volgens Xander Arling was er geen sprake van onderschatting. ,,Nee, we wisten dat het lastig zou worden en dat werd meteen duidelijk in de eerste set. We kwamen lastig aan scoren toe en dan is het lastig winnen. Ik ben trots op het team. Vanuit een lastige eerste set spelen we een aardige tweede set waarin we aan het einde van de set toch in de problemen komen. We maken het te spannend, maar winnen onder druk.”

Door de derde overwinning van dit seizoen steeg Olhaco naar de zesde plaats met negen punten uit zes duels. Vandaar dat de Hoogeveense ploeg van een goede seizoenstart kan spreken.

Olhaco-Huizen 2 3-1 (17-25, 28-26, 25-22, 25-20)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven