Dames Olhaco boeken moeizame, maar kostbare zege

Wisselvallige Hoogeveense volleybalsters verslaan Flash/V

Hoogeveen – Na twee nederlagen boekten de dames van Olhaco de eerste thuiszege van het seizoen. De ploeg van trainer Tjarko Muis behaalde een moeizame 3-1 overwinning op Flash/V, dat net boven de Hoogeveense dames stond op de ranglijst. Door de belangrijke zege staat Olhaco nu zevende.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Tjarko Muis was uiteraard blij met de kostbare vier punten, maar over het spel was hij nog niet helemaal tevreden. ,,Natuurlijk ben ik erg blij met de overwinning en de vier punten, maar het spel kan en moet echt beter. We begonnen niet zo best, het leek wel of er zenuwen meespeelden. Dat is onnodig en jammer. Door dat matige begin verliep de rest van de wedstrijd eigenlijk best moeizaam. We moeten echt agressiever zijn en de ballen af gaan maken. We hebben gestreden en gewonnen en dat is uiteindelijk wat telt. Bijzonder tevreden ben ik over de invalbeurt van de 13-jarige Faye Albertoe in de vierde set. Mede dankzij haar invalbeurt weten we de set om te draaien van een grote achterstand naar een 25-23 overwinning.”

Olhaco startte met CJ Reijs, Djunga Reijs, Leonie Roeda, Jolein de Haan, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman en libero Anouk Otten. Gedurende de hele wedstrijd speelde Olhaco wisselvallig met goede en minder goede fases. Zo ook in de eerste set toen er bij 18-15 weinig aan de hand leek. Daarna kreeg Olhaco last van een inzinking en gaf de eerste set uit handen, die met 22-25 naar de gasten ging. Een valse start derhalve voor de thuisclub, die snakte naar een zege.

In de tweede set maakte Olhaco het ruimschoots goed, al zakte Olhaco toen ook even weg na een 17-6 voorsprong. De thuisclub worstelde zich naar het einde van de set, die via 25-19 naar Olhaco ging, dat opgelucht adem haalde. Ook in de derde set begon Olhaco goed met veel servicedruk en goed verdedigend werk. Na 18-13 liet Olhaco de gasten weer terugkomen tot 23-18. Mirte van der Werf scoorde regelmatig en een iets stabieler Olhaco sleepte uiteindelijk de derde set via 25-19 binnen.

In de vierde set begon Olhaco met Stephanie Stienstra, CJ Reijs, Djunga Reijs, Tamara van der Sluis, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman en libero Anouk Otten. Olhaco startte niet goed en bij Flash lukte alles, waardoor de gasten met 5-12 voor kwamen. Olhaco moest in de achtervolging en deed dat goed, want bij 18-18 waren de kansen weer gelijk. Djunga Reijs maakte met negen scores de meeste punten. In een uiterst spannende slotfase was het de 13-jarige Faye Albertoe, die het beslissende 25ste punt binnen sloeg: 25-23. Het feest kon daarna losbarsten en Olhaco boekte een moeizame, maar uiterst belangrijke 3-1 zege.

Door de zege steeg Olhaco naar de zevende plaats en passeerde onder andere Flash/V op de ranglijst in de tweede divisie A.

Olhaco-Flash/V 3-1 (22-25, 25-19, 25-19, 25-23)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven